"Геть Аваковірус". Під будівлею ОП активісти прийшли вимагати відставки міністра внутрішніх справ

"Геть Аваковірус". Під будівлею ОП активісти прийшли вимагати відставки міністра внутрішніх справ

Фото: Громадське

Поліція не дозволяє активістам розвішувати плакати на будівлі ОП

Під Офісом вранці 23 лютого розпочалась акція протесту "Геть Аваковірус". Мітингувальники вимагають відставки Арсена Авакова, який очолює Міністерство внутрішніх справ.

Про це повідомляє "Громадське".

Мітингарі згадали про резонансні розслідування, у яких досі немає вироків. Зокрема активісти звинувачують Авакова у затягуванні розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

"Аваков і є тим вірусом, який заражує країну. Він небезпечний, токсичний і має піти з посади", — зазначила активістка Ліза Жарікова.

На акцію протесту також прийшов адвокат Віталій Коломієць — захисник підозрюваної у справі Шеремета Яни Дугарь. Він наголосив, що зіштовхнувся з залякуванням свідків та перешкоджанням роботі експертів через систему, створену і контрольовану чинним міністром.

На мітингу також присутні правоохоронці. Вони зокрема не дозволили активістам розвішати плакати на будівлі ОП. Між поліцією та мітингувальниками сталася невелика штовханина.

Це вже не перші мітинги за відставку очільника МВС. Раніше, 28 серпня кілька сотень активістів прийшли під стіни Офісу президента з вимогою позбавити Арсена Авакова посади міністра внутрішніх справ в новому уряді. Мітингувальники принесли з собою плакати з написами "Авакова у відставку", "Аваков – чорт" та "Зе подзвони по поводу етого чєрта". Під час акції активісти викрикували гасла за звільнення міністра та палили фаєри.

Повʼязані теми:

Наступна публікація