Гігантська чіабата та рекордні голубці. Як українські міста відсвяткували день народження

До свята готувалися серйозно, намагаючись вразити містян кулінарними шедеврами.

Феєрверки, концерти та традиційні безкоштовні частування. Одразу кілька українських міст відсвяткували свій день народження. Ось, як це було.

Чернівці. Що може бути краще за страву, яку приготували на відкритому вогні? Навіть, якщо це звичайна яєшня. Яйця, м'ясо, сир, овочі та зелень. Страву до свята дня міста Чернівці готували на двох величезних пательнях діаметром два метри кожна. На аромат зібралося чимало містян, а імпровізовану кухню довелося навіть огороджувати стрічкою.

Запоріжжя. Півтора центнера свинини, цибуля, морква, капуста та 100 літрів томатного соку. У Запоріжжі до дня міста приготували 4 тисячі голубців. Найбільше кухарів переживали, щоб страва не пригоріла.

ВідеоЧернівці, Кам'янець-Подільський і Запоріжжя відзначили День міста концертами і частуваннями

Після фіксації кулінарного рекорду, козацькими голубцями безкоштовно пригощали усіх запоріжців.На приготування смаколиків міська влада виділила 200 тисяч гривень. Тобто один голубець з пампушкою обійшовся бюджету у півсотні.

Кам'янець-Подільський. Тут приготували гігантську чіабату. Італійський хліб довжиною десять метрів спекли, наповнили начинкою, виміряли і роздали у центрі міста. Важить довжелезна чіабата майже вісімдесят кілограмів.

Усередину напхали багато різного - куряче м'ясо, сир, мариновані огірки, помідори та зелень. Те, що виготовляли п'ятнадцять місцевих кулінарів упродовж десяти днів, місцеві та туристи з'їли за якихось двадцять хвилин.

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: