Глава МЗС Латвії похвалив Лайму Вайкуле за позицію щодо Криму

Глава МЗС Латвії похвалив Лайму Вайкуле за позицію щодо Криму

Фото: Reuters

Латвійський урядовець пояснив, що будь-які зароблені гроші в анексованому Криму можуть коштувати надто дорого.

Позиція співачки Лайми Вайкуле щодо неможливості її виступів на анексованому Росією українському півострові Крим є коректною і відповідною міжнародним нормам. Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич.

"Пані Вайкуле була досить точна, коли говорила, що можуть бути проблеми. Адже виступати з концертами і отримувати гроші в Криму від юридичних осіб РФ – це пряме порушення закону про санкції ЄС", - пояснив він в ефірі телебачення своєї країни.

Лайма Вайкуле стала ворогом Росії та Криму

Лайма Вайкуле стала ворогом Росії та Криму

Ринкевич звернув увагу латвійців на те, що будь-яка пов’язана з Кримом діяльність може призвести до негативних наслідків. "Не всі розуміють, що під закон про санкції Євросоюзу потрапляє все, що стосується економічного співробітництва з Кримом – туризм, експорт, імпорт", - наголосив він. Посадовець порадив тим громадянам країни, котрі хочуть відвідати родичів у Криму, звертатися до МЗС, аби отримати рекомендації щодо юридично коректних шляхів потрапляння на окуповану українську територію.

Як повідомлялося, у серпні росіяни образилися на слова латвійської співачки Лайми Вайкуле про Крим. Вона заявила, що до окупованого півострова не поїде, які б гонорари їй не пропонували. Співачка також додала, що не має ностальгії за Радянським Союзом та радіє, що той розпався.

Повʼязані теми:

Наступна публікація