Глава Православної церкви України натякнув на поступовий перехід до новоюліанського календаря

Глава Православної церкви України натякнув на поступовий перехід до новоюліанського календаря

Фото: УНІАН

На думку Епіфанія, спочатку потрібно провести роз’яснювальну роботу серед вірян.

Глава новоствореної Православної церкви України митрополит Єпіфаній збирається поступово перейти на користування новоюліанським календарем.

Про це він заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Нам потрібно довершити повноцінне єднання. Навіть якщо ми згадаємо про святкування Різдва Христового, про календар. Якщо ми змінимо з 7 січня на 25 грудня, український народ цього не сприйме. Потрібно пояснювати, доводити. Коли люди зрозуміють, що це не догма, це просто дата, тоді можливо робити й приймати рішення", - пояснив він.

На думку Епіфанія, потрібно працювати так, щоб це об’єднувало, а не роз’єднувало.

"Ми будемо це робити спокійно, мудро, виважено. Ми отримуємо Томос, формуємо усі відповідні керівні органи цієї церкви. Це практично нова структура. Є багато роботи з формування", - додав він.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. Напередодні Собору Українська православна церква Московського патріархату ухвалила рішення не брати участі в ньому, однак щонайменше двоє ієрархів УПЦ МП таки були на Соборі.

У Лаврі звільнили двох єпископів, що взяли участь в Об'єднавчому Соборі

У Лаврі звільнили двох єпископів, що взяли участь в Об'єднавчому Соборі

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву "Православна церква України", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Повʼязані теми:

Наступна публікація