Глава УПЦ МП Онуфрій відмовився зустрітися з константинопольськими екзархами в Києві

Глава УПЦ МП Онуфрій відмовився зустрітися з константинопольськими екзархами в Києві

УПЦ МП Онуфрій / Фото: УНІАН

Мовляв, для реалізації своїх проектів вони повинні були отримати на це дозвіл з боку УПЦ МП.

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій відмовився зустрітися з екзархами Константинопольської церкви, які прибули до Києва для підготовки до надання автокефалії Української православної церкви.

Про це повідомив керуючий справами церкви митрополит Бориспільський, Броварський УПЦ (МП) Антоній. - пише Лента.ру з посиланням на видання «Вести».

«Представники Константинопольського патріархату, які прибули в Україну з певним завданням, на нашу думку, тут знаходяться і діють антиканонично. Тому, коли вони попросили, щоб їх прийняв Предстоятель нашої церкви, Блаженніший митрополит Онуфрій категорично відмовився це робити», — йдеться в повідомленні.

Він додав, що, мовляв, «для реалізації своїх проектів вони повинні були отримати на це дозвіл з боку УПЦ МП».

Процес надання автокефалії Україні вийшов на фінішну пряму

Процес надання автокефалії Україні вийшов на фінішну пряму

Нагадаємо, що 7 вересня Вселенський патріархат призначив своїх екзархів (представників), які будуть представляти Константинополь у Києві - архієпископа Даніеля Памфилона зі Сполучених Штатів і єпископа Іларіона з Едмонтона з Канади. РПЦ відреагувала на призначення представників Константинополя в Україні і назвала це "безпрецедентним і грубим вторгненням на свою територію".

Після цього священний синод РПЦ на екстреному засіданні в п'ятницю, 14 вересня, вирішив припинити участь церкви у роботі структур під головуванням Константинопольського патріархату. Крім того, синод прийняв рішення про припинення в храмах Московського патріархату молитовного поминання патріарха Константинопольського Варфоломія під час божественної літургієї.

У понеділок, 17 вересня, екзархи Вселенського Патріархату архієпископ на зустрічі з президентом Петром Порошенком повідомили, що Українська православна церква знаходиться на фінішній прямій до створення автокефалії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація