Global Teacher Prize Ukraine: як 10 найкращих учителів України готуються до фіналу премії

Global Teacher Prize Ukraine: як 10 найкращих учителів України готуються до фіналу премії

У Харкові вчителі провели відкриті уроки.

Навчання зі співами, малюванням і руханкою. Одну з харківських шкіл відвідала десятка фіналістів освітянської премії Global Teacher Prize Ukraine. Для старшокласників учителі-новатори з різних областей розробили й провели інтегровані уроки.

Уже втретє громадська спілка "Освіторія" зорганізовує цей конкурс. І щороку заявок стає дедалі більше. Цього року на премію подались аж три тисячі освітян з усієї України. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Ранок в школі №11 Харкова. Але за партами в цьому класі - не учні, а педагоги. У рідних школах вони викладають іноземну, українську мову та літературу, економіку і географію. Та нині об'єднуються в команду, щоби підготувати для харківських школярів інтерактивний урок.

У сусідніх класах - ще дві команди вчителів розробляють свої теми. Їх отримали через жеребкування.

Всі три команди мають підготувати урок усього за кілька хвилин. Бо ці 10 вчителів - найкращі в Україні. Вони - фіналісти національної премії Global Teacher Prize Ukraine. І вчать дітей не за стандартною програмою. Чим загрожує людству глобальне потепління, розповідають через гру, співи та малювання.

Лунає дзвінок і вчителі швидко біжать до восьмикласників. Про екологію пані Наталя з Запоріжжя говорить англійською. Ще мить - і діти беруться за фломастери. На папері - зміни, які можуть статися в природі через потепління. Біля дошки розповідають, як кожен може захистити планету.

У Харкові вчителі-фіналісти премії "Global Teacher Prize Ukraine" провели інтегровані уроки

У Харкові вчителі-фіналісти премії "Global Teacher Prize Ukraine" провели інтегровані уроки

Ці десять вчителів з різних регіонів - фіналісти освітянської премії Global Teacher Prize Ukraine. До фіналу потрапить лише один.

"Ми випробовуємо їх. Відправляємо до незнайомих дітей у незнайомі класи. Даємо незнайомі теми. І це також багато чого показує про вчителя, про його гнучкість, креативність", - говорить організаторка національної премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

За творчою роботою десятки найкращих учителів пильно стежить журі. В його складі – і кураторка премії, телеведуча Наталя Мосейчук. Свого фаворита обиратиме в особистій номінації, яка називається "Вибір серцем".

"Записується все. Починаючи від того, як вони між собою спілкуються. Чи можуть вони одне одному передавати ініціативу, чи можуть вони ділитися. Чи вони концентрують все в собі. Наскільки вони автократичні, авторитарні люди", - говорить Наталія Мосейчук.

Цього року конкурс зібрав три тисячі заявок від педагогів із різних куточків країни. Це майже на тисячу більше, ніж торік. Кращого вчителя визначать 5 жовтня – в Києві. Переможець отримає чверть мільйона гривень від громадської спілки "Освіторія".

На сайті ТСН.ua вже розпочалося народне голосування за найкращого вчителя України 2019 року.

Юлія Семененко

Повʼязані теми:

Наступна публікація