"Усе має свій початок і своє завершення". Голова Держкіно написав заяву про звільнення

"Усе має свій початок і своє завершення". Голова Держкіно написав заяву про звільнення

Фото: УНІАН

Пилип Іллєнко подав заяву на звільнення за власним бажанням.

Очільник Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко подав у відставку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Усе має свій початок і своє завершення... Я завжди ставився до посади як до інструменту досягнення своєї мрії - відродження українського кіно. Але будь-який інструмент потрібен лише для певної роботи в певний момент. Мрія здійснилася і моя місія на посаді голови Державного агентства України з питань кіно – завершена", - написав він.

За словами Іллєнка, він "не хоче перетворювати боротьбу за це крісло на трилер з елементами складнопостановного екшену".

"Це точно не принесе користі індустрії. Сьогодні (19 серпня - прим.ред.) я написав прем'єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Це дозволить вже, очевидно, новому уряду найближчим часом провести відповідний відкритий конкурс і призначити нового керівника галузі", - додав він, подякувавши колегам та друзям, рідним, а також "ворогам та хейтерам".

Окрім цього Іллєнко запевнив, що у найближчі дні опублікує розгорнутий звіт про свою роботу і побажав наступнику мудрості.

"Усю свою подальшу ділову, творчу, громадсько-політичну діяльність я пов’язую винятково з українським національним кінематографом", - резюмував він.

Я завжди ставився до посади як до інструменту досягнення своєї мрії - відродження українського кіно. Мрія здійснилася і моя місія на посаді голови Державного агентства України з питань кіно – завершена. У найближчі дні я опублікую розгорнутий звіт про свою роботу. Решта - в цьому відео.

Опубликовано Philip Illienko Понедельник, 19 августа 2019 г.

Нагадаємо, раніше Пилип Іллєнко потрапив у скандал. Працівники Національного агенства із запобігання корупції виявили, що голова Держкіно виплачував премії своїм родичам, що є конфліктом інтересів. "Заохочувальні" виплати двоюрідній сестрі керівника установи Марії Іллєнко, котра керує відділом держрегулювання кіновідеопрокату, нараховувалися протягом останніх двох років. Загалом родичка отримала більше 40 тисяч гривень. Сам Іллєнко запевняв, що кузина не є членом сім’ї, згідно з законодавством, тож конфлікт інтересів відсутній.

Працівники НАЗК виявили, що голова Держкіно Пилип Іллєнко виплачував премії своїм родичам

Працівники НАЗК виявили, що голова Держкіно Пилип Іллєнко виплачував премії своїм родичам

Повʼязані теми:

Наступна публікація