Голові Чернівецької облради повідомили про підозру в хабарництві

Голові Чернівецької облради повідомили про підозру в хабарництві

Голові Чернівецької облради повідомили про підозру в хабарництві

Слідство каже, що він вимагав 400 тисяч доларів від місцевого підприємця.

4 лютого САП повідомила про підозру голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, голова Чернівецької обласної ради у липні 2019 року попросив в одного з підприємців 400 тисяч доларів за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу "Брусниця". Потім сторони зійшлися на 200 тисячах.

Осільки санаторієм володіє місцева громада, то його можуть передати у довгострокову оренду лише після відкритого конкурсу та згоди облради. Голова обласної ради обіцяв провести конкурс так, аби виграв підприємець. Після виконання низки вимог він міг претендувати на його відчуження.

Конкурс був проведений і за його результатами виграла новостворена фірма згаданого підприємця. Потім Мунтян домігся підтримки в облраді. 

Фото: НАБУ

Слідство задокументувало, що впродовж серпня-жовтня 2019 року голова Чернівецької облради одержав від підприємця частину коштів у розмірі 180 тисяч доларів.

Мунтяну оголосили про підозру у злочині, передбаченому ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України - "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".

Разом з цим детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю у вчиненні такого ж злочину.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох потенційних покупців місця директора Одеського припортового заводу. Вони пропонували голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку платити по 400 тисяч доларів на місяць протягом року, би тільки він посприяв у призначенні потрібної їм людини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація