Головний санлікар Ляшко, який отримав першу дозу вакцини, захворів на коронавірус

Головний санлікар Ляшко, який отримав першу дозу вакцини, захворів на коронавірус

Фото: УНІАН

Коронавірусом захворів Ляшко на 13 день після отримання першої дози ін'єкції.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко інфікувався коронавірусом. Посадовець захворів на 13 день після отримання першої дози вакцини від коронавірусу, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований.

Про це він повідомив у своєму Facebook і опублікував позитивний результат ПЛР-тесту.

Ляшко наголосив, що всі вакцини проти COVID-19, передусім, розроблені та протестовані на полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров’я. А тому він висловив упевненість, що саме завдяки вакцинації коронавірус мине без ускладнень і він незабаром зможе повернутися до роботи.

"Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється", - написав він.

Ляшко наразі перебуває на лікарняному, але повернутися до роботи має намір коли:

  • будуть відсутні клінічні прояви хвороби протягом 3 днів, рахуючи від 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;
  • будуть відсутні клінічні прояви хвороби протягом 3 днів, рахуючи від 10 дня від дати взяття матеріалу (за позитивного результату на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;
  • будуть відсутні клінічні прояви хвороби за умови отримання одного негативного ПЛР-тесту.

Отримав позитивний ПЛР на ковід Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований. Як...

Опубликовано Віктором Ляшко Понедельник, 15 марта 2021 г.

Зауважимо, що після першої дози ін'єкції організм повністю не захищений і чутливий до зараження. Тому всім навіть після повного курсу, тобто отримання двох доз, рекомендують дотримуватися маскового режиму і соціальної дистанції.

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко 2 березня зробив щеплення, а наступного дня опублікував пост після ранкової руханки, уточнивши, що почувається нормально. Також відповідаючи скептикам, Ляшко іронічно зазначив, що "індійська вакцина суперсили не додала".

Як відомо, президент України Володимир Зеленський як Верховний головнокомандувач вакцинувався від коронавірусу разом з військовими ООС.

А 1 березня вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Зробив він це у прямому ефірі у столичній Олександрівській лікарні. Так, очільник МОЗ став першим чиновником, який отримав щеплення.

Як повідомлялося, Україна 23 лютого отримала перші 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу. Кампанію імунізації почали препаратом не британського виробництва, а вакциною Covishield Oxford-AstraZeneca виробництва Індійського інституту сироватки (SII) в Пуне за ліцензією згаданої вище компанії. Яка ефективність препарату, протипоказання і склад, читайте у нашому матеріалі.

Зеленський вакцинувався від коронавіруса | Новини України від ТСН

Зеленський вакцинувався від коронавіруса | Новини України від ТСН

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація