Головний залізничник розповів про перші кроки та найбільшу проблему на посаді

Головний залізничник розповів про перші кроки та найбільшу проблему на посаді

Гендиректор заспокоїв, що масових звільнень, поки що не планується.

Новопризначений генеральний директор "Укрзалізниці" поляк Войцех Балчун планує привезти до Києва свою команду з Польщі та якнайшвидше розробити план для досягнення цілей.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформ.

"Ключовою справою завжди є пошук рівноваги та балансу. Так, я хочу залучити до роботи кілька осіб із Польщі. Але це не буде якийсь значний польський "десант" у Києві. Я буду задоволений, якщо зможу переконати у своїй концепції змін у компанії українських менеджерів і створити з ними фантастичну команду, яка працюватиме над кращими рішеннями", - розповів Балчун.

За його словами, першою метою є максимально швидке ознайомлення з компанією та визначення сильних і слабких сторін, головних проблем.

"Треба якомога швидше підготувати оперативний план дій для досягнення цілей. Згодом, після досягнення цих цілей, опрацювання довгострокової стратегії, яка вимагатиме корпоративної згоди, згоди власника, визначатиме роль, функції і майбутнє "Укрзалізниці" на перспективу у 5-10 років", - зазначив він.

Також новий гендиректор заспокоїв робітників установи та зазначив, що масових звільнень поки що не планує. За його словами, легше за все заощадити кошти та звільнити працівників, проте його команда хоче збільшити доходи за рахунок "покращення ефективності" та "збільшення маржі".

"Я нічого не можу сказати про звільнення і хочу відразу заспокоїти настрої людей, оскільки з'явилися побоювання, що розпочнеться якийсь Армагеддон. Ми дуже ретельно і чесно підійдемо до вивчення всього, що буде непросто і потребуватиме часу. І намагатимемося здійснювати кроки у напрямі збільшення доходів, аби покращити ефективність, можливо, збільшити маржу, збільшити прибутки", - розповів Балчун.

Також на думку гендиректора "Укрзалізниці" найбільшою проблемою в Україні залишається корупція.

Нагадаємо, вчора, 13 квітня, комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку обрав нового голову "Укрзалізниці" - ним став Войцех Балчун. Балчун є головою наглядової ради польських авіаліній LOT.

Польський фахівець має вищу політологічну освіту, а також ступінь МВА з менеджменту. Працював на керівних посадах у пошті Польщі та головному державному банку країни. Войцех Балчун має чималий досвід у сфері перевезень. Зокрема, з 2008 до 2013 року був президентом PKP Cargo - найбільшого в Польщі та інших країнах ЄС логістичного оператора вантажного залізничного оператора, який зареєстровано на Варшавській фондовій біржі. Як повідомляють польські видання, Балчун успішно вивів майже безнадійне підприємство з межі банкрутства та реструктурував.

Повʼязані теми:

Наступна публікація