Головред українського видання заявив про тиск через розслідування про оборудки Пашинського і Гладковського

Головред українського видання заявив про тиск через розслідування про оборудки Пашинського і Гладковського

Адвокати Пашинського запропонували екзотичний спосіб "мирного врегулювання". / Фото: УНІАН

Віталій Сич каже, що з часів Януковича йому ніхто не погрожував.

Головний редактор українського видання "Новое Время" Віталій Сич заявив про тиск з боку народного депутата Сергія Пашинського та заступника голови РНБО Олега Гладковського.

За словами Сича, тиск пов'язаний із опублікованим у журналі розслідуванням, фігурантами якого є Пашинський та Гладковський.

"У статті йшлося про те, що, на думку багатьох джерел, вони є головними бенефіціарами схем як при держзамовленні військово-промислового комплексу (ВПК), так і при продажу за кордон продукції ВПК і купівлі за кордоном військової техніки. Після цього ми отримали вимоги спростування і загрози судових позовів від декількох юросіб, які є фігурантами статті", - написав головний редактор "Нового Времени" у Facebook.

Кримінальну справу проти Сергія Пашинського закрили через відсутність складу злочину

Кримінальну справу проти Сергія Пашинського закрили через відсутність складу злочину

Віталій Сич зазначив, що 12 квітня до редакції прийшли адвокати Пашинського і запропонували "мирне врегулювання".

"Вони у досить ввічливій формі і з посмішкою (поки не буду називати їхні імена) сказали, що люди хочуть "рвати" Новое Время, але є й інший варіант. Я уточнив, що значить "рвати", і чи не мається на увазі фізична загроза? Вони відповіли, що, мовляв, розумійте як хочете, люди там емоційні. Потім уточнили, що мають на увазі людей у Міноборони і оточенні Пашинського в парламенті", - написав головред видання.

Адвокати Пашинського запропонували опублікувати повний текст статті-спростування Пашинського, яку він оприлюднив напередодні на сайті іншого видання. Також Віталію Сичу дали чорно-білу фотографію депутата і сказали, що її передадуть у кольоровому вигляді і це фото видання має розмістити на всю обкладинку як "частину вибачень". Також редактору дали особистий номер Пашинського, щоб він зателефонував депутату.

"Це найбільш екзотичний спосіб мирного врегулювання, який мені пропонували за 21 рік моєї журналістської роботи. Мені ніхто не погрожував з часів Януковича. Та й навіть тоді так тупо ніхто не погрожував. Хлопці переплутали рік і країну. Це Україна, 2018. А не Конго або Ірак 90-х років. Я не хочу нікому дзвонити і не хочу, щоб мені дзвонили", - написав Віталій Сич.

Головний редактор "Нового Времени" зазначив, що фігуранти розслідування публікацію видання порівнюють із "інформаційною диверсією" і нагадав, що про корупцію в українському оборонному секторі писали такі "диверсанти", як Foreign Policy, New York Times і Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Нагадаємо, заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звинуватив журналіста "1+1" в державній зраді. Так він розцінив розслідування своєї бізнес-діяльності в Росії від ведучого програми "Гроші" Олександра Дубінського. 

Дубінський на своєму сайті покроково описав схему роботи бізнесу Гладковського в Росії. Він з’ясував, що гроші, зароблені в Україні, через кіпрські офшори інвестуються в російські "доньки" корпорації "Богдан". Усі компанії належать чиновнику Гладковському – тоді ще Свинарчуку. Прізвище він змінив після перемоги Петра Порошенка на виборах, тоді ж отримав державну посаду – став першим заступником секретаря РНБО. Паралельно зі зміною свого статусу, Гладковський маскує свої російські компанії. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гладковського
Наступна публікація