Гончарук розповів про спробу рейдерського захоплення приміщення Верховної Ради

Гончарук розповів про спробу рейдерського захоплення приміщення Верховної Ради

Фото: УНІАН

Рейдери також намагалися привласнити землю під недобудованим Льодовим стадіоном.

Приміщення Верховної Ради України намагалися захопити рейдери. Про це у відеоблогу "Чашка прем'єра" розповів голова українського уряду Олексій Гончарук.

За його словами, йдеться не про головну будівлю парламенту на Грушевського, а про велике приміщення по сусідству із центральним офісом Міністерства юстиції України.

"Приблизно півтора роки тому цю будівлю Верховної Ради тупо переписали на якусь фізичну особу. На просту людину, яка, скоріше за все, про це навіть не знала, і була зареєстрована десь у Луганській області. Звичайно, у Луганській області, тому що її там не знайдеш. Зловмисники спеціально це зробили, щоб наші органи ніяк не могли зрозуміти, чи це реальна людина, чи взагалі вона існує", – розповів Гончарук.

Прем'єр зазначив, що коли Міністерство юстиції дізналося про це, воно усунуло це порушення.

Така сама доля могла спіткати землю під недобудованим Льодовим стадіоном біля Іподрому. 

"Зловмисники підробили документи і ціла низка дій була зроблена для того, щоб через аукціон нібито продати цю землю добросовісному набувачу. Якщо би це відбулося, то ми б з вами ніколи не повернули цю земельну ділянку, а як наслідок і всю споруду Льодового стадіону у державну власність. Ми побачили це і зупинили", – розповів голова уряду.

Гончарук запевнив, що корупції та рейдерства у системі Міністерства юстиції України більше не буде.

Нагадаємо, у вересня Кабінет міністрів України ухвалив низку рішень, які посилять боротьбу з рейдерством у сфері державної реєстрації. Згідно з ними, скаргу до комісії з розгляду скарг у сфері реєстрації можна буде подати онлайн. Окрім того, усі висновки комісії будуть публікуватися онлайн негайно після підписання такого висновку. Також уряд дозволив долучити до роботи комісії не лише чиновників, а і висококваліфікованих та високооплачуваних юристів із приватного сектору. 

Рейдери переписали три фірми київського аграрія на підставних осіб

Рейдери переписали три фірми київського аграрія на підставних осіб

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація