Гончарук зробив щеплення і оголосив про кампанію в Україні щодо вакцинації

Гончарук зробив щеплення і оголосив про кампанію в Україні щодо вакцинації

Гончарук зробив щеплення і оголосив про кампанію в Україні щодо вакцинації

Фото: Олексій Гончарук/Facebook

Прем'єр запевняє, що вакцин в країні достатньо.

Прем'єрміністр України Олексій Гончарук оголосив про початок інформаційної кампанії на користь вакцинації і почав з власного прикладу – зробив щеплення.

За словами голови уряду, наразі проти дифтерії не вакцинувалась кожна друга доросла людина в Україні, серед дітей до року цей показник не кращий — трохи понад 65%. А ось після спалаху кору кількість щеплених від цієї інфекції набагато більша: серед дітей до року — 76% вакцинованих, до 6 років — 87%.

Гончарук впевнений, що все має працювати навпаки: щеплення мають запобігати спалаху інфекційних хвороб у суспільстві, а не гасити їх.

"Чому це важливо? Бо вчасна вакцинація — це питання колективної безпеки людей, адже коли дев’ять із десяти людей зробили щеплення, ймовірність захворіти — значно менша. З року в рік про щеплення в Україні поширюють купу міфів — то це небезпечно, то в Україні недостатньо вакцин. Це все неправда", – написав Гончарук у своєму Telegram-каналі.

Голова уряду переконує, що вакцин в Україні вистачить на всіх — вже третій рік поспіль в кожний регіон країни централізовано закуповується ЮНІСЕФ за державні кошти та вчасно постачається достатня кількість вакцин для проведення календарних щеплень.

"Проблема в іншому — в деяких областях сьогодні є проблеми з обладнанням, в якому зберігають вакцини — використовують холодильники, яким вже понад 30 років! Близько 20% холодильного обладнання закупили ще до 2000 року", – зазначив прем'єр.

Гончарук на селекторній нараді доручив головам ОДА провести аудит умов та належного стану зберігання вакцин у своїх областях та прозвітувати про результати Міністерству охорони здоров’я. Також він закликав всіх очільників обладміністрацій почати найширшу інформаційну кампанію про користь вакцинації та ризики поширення інфекційних хвороб через низький рівень вакцинації серед населення.

Нагадаємо, Православна церква України закликала "не нехтувати працею багатьох поколінь лікарів" та робити вакцинацію сертифікованими припаратами. В Церкві заявили про необхідність створення колективного імунітету від інфекцій та перевіряти сертифікат вакцин. 

Чи вистачить українцям вакцини проти дифтерії - розмова з Ольгою Стефанишиною

Чи вистачить українцям вакцини проти дифтерії - розмова з Ольгою Стефанишиною

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація