Горе-матір. На Рівненщині жінка отримала виплати на новонароджену дитину і покинула її

Горе-матір. На Рівненщині жінка отримала виплати на новонароджену дитину і покинула її

Фото: скриншот з відео

Дівчинка народилася передчасно.

У Рівному 40-річна жінка народила недоношену донечку, була поруч з нею три тижні, а коли їй зарахували кошти від держави, покинула малечу у лікарні. Підгузки і суміші, які дитині приносили небайдужі, жінка перепродавала. Що нині з немовлям і де, ймовірно, його мати, у ТСН.19:30.

Півторамісячну Сашу в будинок дитини привезли з обласної лікарні. Там її виходжували медики. Зараз дівчинка важить три кілограми, а при народженні -  майже вдвічі менше. Вона народилась передчасно на 34-му тижні вагітності.

У Рівному породілля покинула немовля після отримання допомоги при народженні дитини

У Рівному породілля покинула немовля після отримання допомоги при народженні дитини

Її мати у закладі перебувала понад три тижні. За цей час вона зареєструвала дитину, отримала державну допомогу при народженні малюка і зникла. Донечку жінка покинула 1 червня, коли  вирішила відсвяткувати День захисту дітей.

Жінка забагато випила. Її попросили залишити відділення. Породілля не заперечувала. Пішла, але перед отримала допомогу від держави. "Здала документи на допомогу одинокої мами і допомогу при народженні. Близько 15 тисяч отримала", - каже керівник відділу прийому державної допомоги Рівненського управління праці та соціального захисту населення Наталія Недзелик.

Мати-одиначка запевняла соцслужбу, що донечку любить, але нині з грошами скрута. Просила тимчасово прилаштувати доньку у дитбудинок, поки сама лад вдома наведе.

Допомагали одинокій породіллі і небайдужі рівняни. На картку мами для маляти перерахували близько двох тисяч гривень, приносили одяг і підгузки. Коли ж дізналися, як жінка ними розпорядилася – були приголомшені.  Жінка усе принесене продавала.

Зараз розшукати жінку не можуть ні медики, ні соцслужби. Поліція не шукає, бо треба заяву від родичів, а їх нема. 

За адресою проживання жінки нема. Про те, що тут жила, нагадують хіба квитанції від комунальних служб. Сусіди кажуть, що її давно не бачили.

Розповідають, що жінка має старшу повнолітню доньку, на яку свого часу її позбавили батьківських прав. За пів року так можуть зробити і з новонародженою Сашею. У  соцзахисті тим часом намагаються виділені гроші повернути дитині.  «У нас таких випадків в управлінні не було. Механізм повернення, мабуть, лише через суд», - розказала Наталія Недзелик.

Нині добиваються, аби на картку мами подальші виплати не йшли. Волонтери ж, які збирали жінці допомогу, тепер вирішили працювати лише через благодійні фонди, а не безпосередньо з породіллями.

Кореспондент ТСН Анна Махно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація