Горіти в пеклі та перевертатися в труні: рідні жертв пологівського маніяка Ткача зраділи його смерті

Горіти в пеклі та перевертатися в труні: рідні жертв пологівського маніяка Ткача зраділи його смерті

Люди переконані, що на гарну посмертну долю він не заслужив.

Пологівського маніяка поховали на житомирському цвинтарі у секторі для невпізнаних небіжчиків. Один з найкривавіших злочинців століття Сергій Ткач помер у колонії від серцевої недостатності, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ткача знайшли без свідомості у камері близько 15:00 години. Тюремні медики не змогли привести його до тями, до колонії викликали швидку. "Вони надавали першу допомогу, реанімаційні заходи. Це нічого не  дало. В 19:15 констатована клінічна смерть. Серцево-легенева недостатність була, він жалівся на важкість дихання", - розповів завідувач медичною частиною колонії №8 Олег Зелінський.

"Пологівського" маніяка поховали у секторі для невпізнаних небіжчиків

"Пологівського" маніяка поховали у секторі для невпізнаних небіжчиків

Адміністрація виправного закладу намагалася зв’язатися з його дружиною, з якою Ткач побрався у колонії – відправили телеграму на місце її тимчасової реєстрації у Рівненській області. Але вона не приїхала, як і інші родичі. На похороні не було нікого з родичів.

Він вбивав в Сибіру, у Криму, на Дніпропетровщині та Запоріжжі. У Павлограді тіла зґвалтованих дівчат знаходили протягом 15 років. Найменшій жертві було лише 8 років. Сусіди Ткача і досі не можуть збагнути, як не могли розгледіти звіра поруч із своїми дітьми. "От на гойдалках у нас чергували, бо дітей боялися на вулицю відпускати. Сиділи співробітники міліції перевдягнені", - розповідають люди. "Ми в шоці всі були – поряд же, в одному дворі! Ніхто ніколи навіть не міг подумати. Нормальна людина була, звичайна. І дітки його гуляли разом із нашими", - розповідають колишні сусіди.

Сьогодні у Галини Попугаєвої день народження – їй виповнилося 63 роки. І вона вважає смерть Ткача ледь не  подарунком, бо відчула полегшення і пережила бурю емоцій – навіть пила заспокійливе вночі. 13-річну доньку Галини Ткач убив у Павлограді в 1990 році. "Не хочу я йому бажати Царства небесного, ні землі пухом – не заслужив він такого царства. Хай горить у пеклі. Він дівчат стільки забрав. І зараз просто звершилося", - каже вона.

Після кривавих жнив на Дніпропетровщині Ткач переїхав на Запоріжжя до містечка Пологи. За деякий час там також стали зникати діти й молоді дівчата. Маніяк нападав на своїх жертв зі спини, душив, а потім ґвалтував уже мертвих. У місті розпочалася паніка. Батьки боялись за своїх дітей навіть в дитсадках. "Люди боялися, щоб ми закривали ворота, щоб ми не виходили з груп. Навтіь нам на той час було розпорядження, щоб ми замикалися з вулиці, і відкривали тільки тим людям, кого знаємо", - пригадує вихователька дитсадка Галина Рябчук.

Єдиною жертвою, якій вдалося вижити та упізнати маніяка, стала Оля Топалова. На 18-річну дівчину Ткач напав, коли та працювала на городі. Він заговорив з нею, а потім кинувся душити і вочевидь вирішив, що вона вже мертва. "Пам’ятаю, що прив’язувала сапку до велосипеда, і пам’ятаю, що повітря не вистачало. Опритомніла десь уже години через три – одяг був розірваний увесь, труси на очах, кофта була піднята", - розповіла жертва маніяка. Після нападу на Олю пологівський маніяк протягом місяця вбив та зґвалтував ще трьох малих дівчат, хоча його уже шукали за фотороботом. Коли Ткача затримали, розлючені містяни власноруч знесли його будинок. 

Сьогодні від нього не лишилося навіть стін. Місцеві розібрали все аж до землі, аби про маніяка не було бодай найменшої згадки. Сусіди переповідають, що подеколи заїжджі покупці цікавляться щодо цієї землі, але коли дізнаються, кому саме належала ділянка та хто тут жив – одразу розвертаються та їдуть якомога далі від цього місця. А рідні жертв кривавого убивці, бажають йому тільки одного –  не мати спокою і на тому світі. "Я вночі казала: щоб ти там в гробу перевернувся і щоб дівчата тебе там дістали і хай тепер вони над ним знущаються так, як він над ними", - каже мати Марія Топалова.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація