"Готуватимемо серйозне покращення": Корнієнко анонсував підготовку реформи виборчого законодавства

"Готуватимемо серйозне покращення": Корнієнко анонсував підготовку реформи виборчого законодавства

Фото: Право на владу

Голова "слуг" вважає Виборчий кодекс недосконалим.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко висловився про необхідність реформи виборчого законодавства і анонсував підготовку його "серйозного покращення" на весну. Таку ж думку розділяє співголова фракції партії “Опозиційна платформа - За життя” Юрій Бойко.

Про це вони сказали в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу". 

"Я погоджуюсь щодо реформи виборчого законодавства. Це теж буде. Кодекс недосконалий Виборчий. Він ухвалений минулою Верховною Радою, хочу нагадати - ми тільки знімали вето президента. І ми будемо на весну готувати дуже серйозне його покращення, реформу на основі того досвіду, який зараз є. Зокрема, і в комісіях, і в день голосування, і так далі. Для того, щоб наступні вибори і парламентські, і місцеві краще відбувались", - заявив Олександр Корнієнко. 

Водночас Юрій Бойко заявив, що потрібно змінювати виборче законодавство в частині формування виборчих комісій - дільничних і територіальних: "Тому що в нас на цих виборах з'явилося ноу-хау... – скуповують членів дільничних і територіальних комісій. І далі робиться така річ - можуть не зареєструвати кандидата, партію, таких випадків було дуже багато".

Ведуча Наталія Мосейчук: - Ви почнете цим займатися коли ,парламент збереться?

Олександр Корнієнко: – Завтра, післязавтра. 

Юрій Бойко: - Ми будемо цим займатись, ми будемо змінювати виборче законодавство, тому що так, як сьогодні будуються комісії… уявіть собі, територіальна виборча комісія…

Наталія Мосейчук: А хто ще, крім вас, хоче змінювати виборче законодавство?

Олександр Корнієнко: – Ми (партія "Слуга народу" - ред.) за теж. У нас теж є думки.

За словами Юрія Бойка, територіальна виборча комісія формується не лише представниками партій. "У нас 400 партій, які беруть участь у жеребкуванні, потім приходить спритна людина, скуповує цих представників. І в нас були випадки, коли не реєстрували цілі партії". 

На запитання Наталії Мосейчук "Хто ж ці погані люди?", Юрій Бойко сказав: "В кожному випадку різні. Це люди, які хочуть стати головами ОТГ, мерами міст, в основному. Тому що представники великих партій цим займатися не будуть. Але така проблема є, і треба законодавчо врегулювати.

Голова "Слуги народу" підтримав ініціативу реформування виборчого законодавства

Голова "Слуги народу" підтримав ініціативу реформування виборчого законодавства

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація