ГПУ скасувала встановлену раніше заборону на будівництво Музею Революції Гідності

ГПУ скасувала встановлену раніше заборону на будівництво Музею Революції Гідності

Фото: Reuters

Постанова про заборону виявилася незаконною.

Генеральна прокуратура скасувала заборону прокурора від 27 червня про будівництво Музею Революції Гідності на вулиці Інститутській у Києві.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Таким чином заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська скасувала заборону прокурора Департаменту спеціальних розслідувань на зміну обстановки на вулиці Інститутській, встановлення чи демонтаж стовпів, рекламних щитів, опор електропередач, архітектурних форм тощо.

Виявилося, що заборона на будівництво музею незаконна, адже прокурор Департаменту спеціальних розслідувань вказав у постанові слідчу дію під назвою слідчий експеримент. Після цієї дії прокурор або слідчий не мають права встановлювати заборони. 

Постанова заступника Генпрокурора Стрижевської оскарженню не підлягає. Однак вона заявила, що до початку будівельних робіт буде проведено слідчий експеримент.

Перший заступник Адміністрації президента Віталій Ковальчук розповів, що слідчі дії можна проводити просто під час будівництва. 

"Розклад побудови Меморіалу і Музею відкритий і відомий заздалегідь, тому будь-які слідчі дії можна здійснювати, не зупиняючи будівництво", - сказав він під час зустрічі з заступником керівника ГПУ.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України видала припис про заборону будівництва Музею Революції Гідності на вулиці Інститутській у Києві. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація