ГПУ викрила розкрадання бюджетних коштів під час будівництва мосту в Станиці Луганській

ГПУ викрила розкрадання бюджетних коштів під час будівництва мосту в Станиці Луганській

Фото: Генеральна прокуратура України

На ремонті хотіли вкрасти 10 мільйонів гривень.

Прокуратура Луганської області викрила факти зловживання та розкрадання бюджетних коштів під час ремонту мосту у Станично-Луганському районі.

Про це повідомив відділ комунікації Генеральної прокуратури. 

Правоохоронці провели обшуки і вилучили документи щодо проведення капітального будівництва мосту через річку Сіверський Донець у Станично-Луганському районі.

Виявилося, що посадовці одного з управлінь Луганської ОДА ймовірно увійшли у змову зі службовими особами деяких комерційних структур з метою розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт об’єктів інфраструктури області. Ці структури залучили до ремонту переправи субпідрядну організацію. Слідство встановило, що об’єми та вартість робіт значно завищені. Зловмисники намагались привласнити понад десять мільйонів гривень бюджетних коштів. 

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтями "зловживання владою або службовим становищем" і "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Крім того, проводяться слідчі дії, судові експертизи з метою встановлення обсягу завданих збитків.

Як повідомлялося, у Станиці Луганській 20 листопада президент України Володимир Зеленський з міжнародною делегацією урочисто відкрив відбудований пішохідний міст.  Відновлення мосту через р. Сіверський Донець у районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов’язань України для покращення гуманітарної ситуації на лінії розмежування. 

У Станиці Луганській відкрили відновлену переправу

У Станиці Луганській відкрили відновлену переправу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація