Грандіозний скандал і електрошокер за 5 копійок. У Чернівцях молодят не розписали через квитанцію

Грандіозний скандал і електрошокер за 5 копійок. У Чернівцях молодят не розписали через квитанцію

Фото: Газета.ru

Поліція стверджує, що керівничка РАЦСу мала право на самооборону.

Суперечка за п’ять копійок ледь не призвела до нападу із застосуванням електрошокера. У Чернівцях молодята, які прийшли подавати документи на шлюб, переплатили п'ять копійок за держмито. Квитанцію в пари відмовилися приймати, а коли чоловік розпочав скандал, керівниця відділу реєстрації актів цивільного стану витягла шокер.

Про це повідомляється у сюжеті ТСН.19:30.

Відео виклали у мережу Сергій та Юлія одразу після відвідин відділу реєстрації актів цивільного стану. На ньому директорка з електрошокером в руках відганяє від себе відвідувача.

Цей день для пари мав бути святковим. Сергій та Юля принесли документи, щоб розписатися. Серед них – квитанція про сплату держмита. Утім, документ не прийняли. "Ми переплатили 5 копійок, і з цієї причини у нас не хотіли прийняти оплату. Копійка в копійку, не більше не менше", - розповіла Юлія Бліско.

Чиновниця відправила їх знову платити потрібну суму через термінал, але той не працював. Поки Юлія ходила, її майбутній чоловік сварився з працівниками установи. "Я вже кажу – давайте я за вас заплачу і прийму заяву. А він – я вам устрою. Ну, настільки слова неадекватні були, що я просто не чула таких слів", - стверджує Олена Гросу, провідна спеціалістка РАЦСу.

Витягнула електрошокер, бо чоловік занадто близько підійшов до неї, каже керівниця установи. На підтвердження показують своє відео. "Я вважаю, що я просто захистилась від цієї неадекватної людини", - заявила Наталія Вишневська, начальниця чернівецького РАЦСу.

Юлія визнала, що її чоловік "трохи емоційний".

У зв’язку з тим, що монети номіналом 5 копійок виведені з обігу, в банку з Сергія та Юлії взяли 90 копійок. А от у відділі реєстрації вимагали, щоб в квитанції було 85. В управлінні юстиції кажуть – це незаконно. "У тому випадку, якщо відповідно до рішення Нацбанку, банки округлюють суму в даному випадку від 80 коп. до 90 коп., вони не можуть відмовити громадянам у прийомі таких документів", - заявив Валерія Васильчук, начальниця Південно-Західного міжрегіонального управління Мінюстиції.

Поліція, яка приїжджала до відділу реєстрації за викликом керівниці, обмежилася бесідою зі сторонами конфлікту. Щодо застосування шокеру, кажуть, особливих обмежень немає. Сергій з Юлею знову збираються до відділу реєстрації подавати документи на шлюб. Керівниця установи ж заявила: попри службове розслідування щодо неї, і надалі носитиме з собою електрошокер.

Суперечка за 5 копійок: керівниця Чернівецького РАЦСу погрожувала молодятам електрошокером

Суперечка за 5 копійок: керівниця Чернівецького РАЦСу погрожувала молодятам електрошокером

Повʼязані теми:

Наступна публікація