Вчені з Лондона назвали продукти, необхідні для підтримання здоров'я судин.
Англійські науковці назвали продукти, що зменшують ризик серцево-судинних захворювань. Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".
Зокрема, це червоне м'ясо: продукт містить залізо. Виявляється, люди з низьким рівнем цього елемента у крові значно частіше стикаються із серцево-судинними патологіями.
Науковці з Лондона дослідили аналізи ДНК понад 48 тисяч людей і порівняли їх з показниками пацієнтів із ішемічною хворобою серця. Результати показали зв'язок між нестачею заліза та порушеннями ритму серця та в роботі судин. Тож автори дослідження рекомендують усім людям час від часу перевіряти рівень цього елемента в організмі. Особливо пильними до таких показників слід бути людям, які вже пережили інфаркт, адже низький рівень заліза збільшує вірогідність рецидиву.
Окрім червоного м'яса, зокрема яловичини, залізо у великій кількості містять також тунець, сочевиця, гречка, шпинат та сухофрукти.
Нагадаємо, влітку дієтологи рекомендують не налягати на м'ясо і замінити його печеною рибою, адже білок риби легше засвоюється організмом.