Грицак розповів, чому припускає "російський слід" у терактах в Брюсселі

Грицак розповів, чому припускає "російський слід" у терактах в Брюсселі

Василь Грицак / Фото: УНІАН

Голова СБУ назвав кілька причин своїх підозр.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак докладно розповів, чому вважає ймовірним "російський слід" у терактах у Брюсселі, передає кореспондент ТСН.

Як пояснив Грицак, своє припущення він робив відповідально, спираючись на дані відкритих та закритих джерел, якими володіє Служба безпеки. Окрім даних під грифом секретності Грицак вважає суттєвим аргументом на користь його припущення ганебну заяву лідера ЛДПР Володимира Жириновського, який заявив, що Росії вигідні теракти в Європі.

"Як на мою думку, Жириновський – це той політик, який віддзеркалює насправді все те, що робиться у російському політикумі. Тобто його вустами говорить правда – те, що інші бояться сказати, Жириновський взяв і виказав", - пояснив Грицак.

Крім того, голова СБУ розповів про викриття на території України чотирьох транзитних центрів, які переправляли прихильників ІДІЛу, зокрема, до Сирії.

"З 25 затриманих іноземців 19 були громадянами РФ", - зауважив голова СБУ.

Те, що громадяни Росії приєднуються до терористичної організації Грицак також називає тривожним показником, який свідчить про можливу причетність росіян до терактів у світі.

"Корінь ідеології ІДІЛу та "руського миру" - однаковий, і це нас наштовхує на певні думки. Їхній корінь – це винятковість та нетерпимість", - впевнений очільник Служби безпеки.

Напередодні Василь Грицак заявив, що не виключає "російський слід" у кривавих терактах в Брюсселі. На це повідомлення жваво відреагували у Росії: образливі коментарі на адресу голови СБУ прозвучали від прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, спікера російського МЗС Марії Захарової та інших.

Повʼязані теми:

Наступна публікація