Гриневич окреслила компетенцію майбутнього "омбудсмена для освіти"

Гриневич окреслила компетенцію майбутнього "омбудсмена для освіти"

Фото: Право на владу

Нова посада почне діяти в 2019 році.

Освітній омбудсмен з’явиться в Україні наступного року. Уповноважений Міністерства освіти та науки буде вирішувати шкільні конфлікти та захищатиме права учнів, учителів і батьків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Як повідомила міністр Лілія Гриневич, один з обов'язків майбутнього омбудсмена – розгляд фактів цькування дітей у школі та поза нею. Результати цих перевірок надаватимуть поліції. "Важливо робити попереджуючу роботу, які методи можна застосовувати роботи з класом, з дітьми, які ситуаційні ігри для того, щоб упередити цькування і все-таки пояснити, що таке гідність кожної людини", - наголосила керівник міністерства освіти.

Цього місяця парламент ухвалив закон про протидію моральним та фізичним знущанням. Винуватцям тепер загрожуватимуть штрафи, котрі за поведінку неповнолітніх сплачуватимуть батьки. Фінансові стягнення також загрожуватимуть учителям, які змовчать про дитячі цькування. У Міносвіти пояснюють, що закон – не лише про покарання, тож у школах проводитимуть роз'яснювальну роботу, щоби запобігти дитячій жорстокості.

В Україні з'явиться освітній омбудсмен, який вирішуватиме шкільні конфлікти

В Україні з'явиться освітній омбудсмен, який вирішуватиме шкільні конфлікти

Повʼязані теми:

Наступна публікація