"Це ганебне явище": у МОН вирішили боротися із приватними уроками вчителів

"Це ганебне явище": у МОН вирішили боротися із приватними уроками вчителів

Фото: unsplash.com

Для індивідуальних уроків батьки мусять укласти договір зі школою.

Очільниця Міністерства освіти та науки України Лілія Гриневич наголосила на тому, що вчитель, який викладає в школі, не може займатися репетиторством зі своїми учнями, оскільки тоді виникає конфлікт інтересів.

Таку думку вона висловила в інтерв’ю "Високому замку".

"Іноді вчитель не працює як належить на уроці, аби діти приходили до нього на індивідуальні платні заняття. Це ганебне явище!", - наголошує міністерка.

Гриневич додала, що у Міносвіти підготували листи стосовно того, що подібна практика є порушенням, і вже розіслали їх по школах. При цьому, за її словами, школа може проводити легальні платні уроки, зокрема індивідуальні.

"Це обліковується як урок. Із батьками укладається договір про надання платних освітніх послуг. Але маємо досвід дітей, які мають дуже високі результати ЗНО, і вони не мали репетиторів. Усе залежить від школи, середовища і від наполегливості самої дитини", - сказала глава міністерства.

Безкоштовний репетитор: підготуватися до ЗНО тепер можна, граючи у комп'ютерну гру

Безкоштовний репетитор: підготуватися до ЗНО тепер можна, граючи у комп'ютерну гру

Як повідомлялося, в Україні від 1 липня розпочинається вступна кампанія до вишів. А саме - стартувала реєстрація електронних кабінетів. У них абітурієнти зможуть подати документи до вишів. Але самі заяви на вступ - як в електронній, так і в паперовій формі - можна буде подавати лиш від наступної середи. Випускники, які вступають за результатами ЗНО, мають вибрати виш до 22 липня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація