Грип закрив школи в Житомирі та переповнив дитячу лікарню пацієнтами

Грип закрив школи в Житомирі та переповнив дитячу лікарню пацієнтами

Медики ж попереджають, що пік епідемії ще попереду.

Інфекційне відділення дитячої лікарні Житомира переповнене через наплив маленьких пацієнтів із грипом і ГРВІ. На лікуванні вже 260 дітей, хоча стаціонар розрахований лише на 230 ліжок, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Налякані смертями у Сумській і Дніпропетровській областях батьки везуть дітей із високою температурою до медиків. "Страшно, маленька дитина", - каже мама Жанна Курцева. Лікар-інфекціоніст ледь встигає оглядати хворих, яких доправляє швидка. "Дуже багато діток. Висока температура і нудота, температуру не можуть збити, дають жарознижуючі і кашляють. Старші особливо жаліються на кашель, такий, що шкребе в горлі", - розповіла Ірина Гаркава.

Спалах грипу та ГРВІ у Житомирі: інфекційне відділення дитячої лікарні переповнене пацієнтами

Спалах грипу та ГРВІ у Житомирі: інфекційне відділення дитячої лікарні переповнене пацієнтами

Аби прийняти всіх, додаткові ліжка для пацієнтів розгорнули в педіатричному відділенні. Прогнози медиків поки невтішні. "10% дітей, які знаходяться в стаціонарі, мають клінічні симптоми грипу. У відділенні реанімації шестеро дітей, з них четверо з важкою респіраторною інфекцією. На наступному тижні очікуємо збільшення звернень", - зізнається заступник головного лікаря ДТМО м. Житомира Світлана Довгаль.

Уже з понеділка школи міста закриваються на карантин, який триватиме щонайменше тиждень. Третина учнів і без того не ходить на навчання – хворіє. Вчителі роздали решті домашні завдання та провели профілактичні бесіди, як поводитися під час епідемії. На час карантину у Житомирі обмежать і культурно-масові заходи.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація