Гривня на лікування і 23 - на харчі. Кулеба розповів, скільки інтернати витрачають на вихованців

Гривня на лікування і 23 - на харчі. Кулеба розповів, скільки інтернати витрачають на вихованців

Архівне фото / Фото: pixabay.com

Більша частина коштів витрачається на персонал і обслуговування будівель. 

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба заявив про те, що будинки-інтернати витрачають на харчування вихованців лише по 23 гривні на добу на харчування, а на лікування – всього по одній гривні.

Такі дані він озвучив під час круглого столу, присвяченого Міжнародному дню захисту дітей та Першій україно-французькій конференції з психоаналізу дітей та підлітків у Києві.

За словами Кулеби, наразі в Україні більшість вихованців інтернатів перебувають у закладах, надання послуг в яких є дуже низькою.

"Більше половини дітей сьогодні знаходяться в тих типах інтернатних закладів, які, по суті, є місцями, де дитина просто отримує якісь послуги, які задовольняють її основні потреби в харчуванні, в одязі, лікуванні. Я знаю, тому що досліджував цю ситуацію, якість цих послуг, вона дуже низька", - наголосив він.

Уповноважений з прав дитини також заявив, що лише 15% з виділених коштів інтернати витрачають на дітей.

"85% фінансування цих закладів іде  на потреби персонал інтернату, приміщення, будівлі, і тільки 15% ідуть на дитину. Це 23 грн на добу на харчування дитини, 1 гривня на лікування і три гривні на одяг", - наголосив Кулеба.

Він уточнив, що багато меценатів допомагають таким типам закладів, однак слід зауважувати, що за таких умов діти не можуть нормально розвиватися.  

Нагадаємо, раніше Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що від 1 вересня має намір припинити приймати дітей в інтернати без необхідності, провокуючи тим самим соціальне сирітство. За його словами, наразі 92% дітей в українських інтернатах мають батьків. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація