Українська держава виділяє мізер на лікування розсіяного склерозу

Українська держава виділяє мізер на лікування розсіяного склерозу

Молода жінка втратила зір в одному оці

Люди змушені самі заробляти собі на ліки

Щоб уповільнити розвиток розсіяного склерозу треба вживати спеціальні ліки, які коштують 9 тисяч гривень на місяць. Держава виділяє гроші на лікування лише десяти відсоткам хворих, — йдеться у сюжеті ТСН.

Приміром, замість того, щоб стати кандидатом педагогічних наук, молода жінка Ольга Застеба пішла на будівництво, щоб заробити собі на дорогі ліки. Діагноз "розсіяний склероз" їй поставили три роки тому. 

Але новий напад хвороби позбавив українку можливості самостійно заробляти на ліки. Виявилося, що і на лікування за державною програмою вона не може претендувати, адже Кіровоградська область не отримала квот на дорогі ліки.

Ліків, що виділяють за державною програмою, вистачає лише на лікування 10 відсотків тих, хто їх потребує.

Миритися із хворобою Ольга Застеба не збирається. Поки слухаються руки, дівчина в‘яже і продає теплі шалики. А її однокурсники та колеги організували збір коштів на придбання ліків.

Волонтери боротимуться і за те, щоб наступного року в бюджеті були передбачені кошти на лікування усіх хворих на розсіяний склероз і 18 тисячам переважно молодих українців не доводилося стояти із простягнутою рукою. 

Хвора жінка пішла на тяжку роботу, щоб заробити на дорогі ліки

Хвора жінка пішла на тяжку роботу, щоб заробити на дорогі ліки

Повʼязані теми:

Наступна публікація