Гройсман підписав подання на звільнення міністра фінансів Данилюка

Гройсман підписав подання на звільнення міністра фінансів Данилюка

Фото: unian.net

Прем’єр не бачить можливості для нього надалі залишатися у складі уряду.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав подання до парламенту щодо звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

"Підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади Міністра фінансів Олександра Данилюка. Після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету Міністрів. Поширення викривленої інформації серед наших міжнародних партнерів напередодні важливих для України перемовин з ЄС могло поставити під загрозу їх результати", - написав Гройсман.

Підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади Міністра фінансів Олександра Данилюка. Після спровокованого...

Опубліковано Volodymyr Groysman 6 червня 2018 р.

Він також зазначив, що оскільки Данилюк не змінив своєї риторики, то він не бачить для нього можливості й надалі залишатися у складі уряду. За його словами, питання зміни голови Міністерства фінансів мусить бути вирішено "невідкладно".

Нагадаємо, 23 травня під час засідання уряду між міністром фінансів Олександром Данилюком та прем’єром Володимиром Гройсманом сталася суперечка, під час якої Данилюк вимагав призначення своєї заступниці Яни Бугрімової. Йому відмовили у цьому проханні, а під час суперечки навіть прозвучали слова про можливу відставку самого Данилюка.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація