Гройсман розкритикував своїх попередників за низькі ціни на газ

Гройсман розкритикував своїх попередників за низькі ціни на газ

Фото: УНІАН

Здорожчання "блакитного" палива Гройсман вважає необхідним антикорупційним кроком

Глава Кабінету Міністрів Володимир Гройсман вважає, що ринкові ціни на газ в Україні потрібно було встановити одразу після набуття незалежності.

В ефірі ток-шоу "Право на владу" посадовець заявив, що у разу підвищення тарифів на газ 25 років тому, Україна змогла б уникнути газової залежності від Російської Федерації.

За словами очільника уряду, в такому разі Україна б змогла зберегти 53 млрд дол, які б працювали на благо держави, а "так вони осіли в кишенях олігархів".

"Ми отримали або дуже багатих людей, які володіють максимальними активами, і бідних. Ми за 25 років почали вбивати власний видобуток газу", - сказав прем'єр.

Гройсман запевнив, що підвищення тарифів на газ – це був суто антикорупційний крок для економічного зростання.

Гройсман пожурив попередні уряди за те, що не підіймали ціни на газ

Гройсман пожурив попередні уряди за те, що не підіймали ціни на газ

Нагадаємо, із 1 травня встановлена єдина ціна на газ і для приватних, і для юридичних осіб – 6879 грн за тисячу кубометрів.

При цьому, роздрібна ціна на газ для українців становить 257 доларів (близько 6,5 тис. грн) за тисячу кубометрів. Менше у Європі платять за блакитне паливо лише білоруси – 146 доларів (майже 3,7 тис. грн). А ось найвища ціна в Швеції – 1372 долари (34,5 тис. грн). Проте варто врахувати, що й зарплати в країнах ЄС у декілька разів вищі за українські.

тарифи

Повʼязані теми:

Наступна публікація