Гройсман розповів, скільки українців підписали декларації із сімейними лікарями

Гройсман розповів, скільки українців підписали декларації із сімейними лікарями

Фото: Shutterstock

Згідно з медичною реформою тепер "гроші ходять за пацієнтом".

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що вже 20 мільйонів українців підписали декларації із сімейними лікарями.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Уже 20 млн українців підписали декларації зі своїми лікарями. А значить - поруч будуть спеціалісти, які стежитимуть за їхнім здоров’ям, у разі потреби призначать необхідні аналізи й діагностику, направлять до профільного лікаря", - заявив Гройсман.

Раніше очільник українського уряду повідомляв, що в результаті медичної реформи медики суттєво змогли збільшити свій дохід завдяки принципу “гроші ходять за пацієнтом". Водночас Гройсман наголосив, що доходи зросли не лише у лікарів, а й у медсестер.

Нагадаємо, 2 квітня почався перший етап медичної реформи, всі українці мають підписати декларацію з сімейним лікарем - "страховий поліс" кожного пацієнта з конкретним списком послуг. 

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила, які медичні послуги за новими стандартами будуть безоплатними для українців. До списку послуг входять діагностика, низка аналізів, а також вакцинація та надання рецептів і медичних довідок.

Фото: Сніданок з 1+1

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація