Грозовий апокаліпсис: зливи та крупний град дісталися Полтавщини

Грозовий апокаліпсис: зливи та крупний град дісталися Полтавщини

Фото: Управління ДСНС у Полтавській області

Наслідками стали понищений врожай, загибла худоба, пошкоджені дороги і будинки.

Сім районів Полтавської області пережили вночі буревій, зливу та град. Стихія завдала найбільшої шкоди Чорнухинському району, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Град завбільшки з куряче яйце попробивав покрівлі та вікна у 150 помешканнях. Через потужну зливу озера вийшли з берегів. Вода затопила вулиці, погреби 30 будинків, негода понищила городину. Через вітер та намоклий ґрунт повалилися дерева. Подекуди поруйновано дорожнє покриття.

У селах району вода в обІйстях вище коліна. Від ранку рятувальники відкачують воду з погребів. До відрізаних водою осель на човнах доправляють питну воду та харчі. Через зливу у кількох домогосподарствах потонула худоба. Люди кажуть, що всього було чотири хвилі граду з дощем. Щоб оцінити масштаби збитків, у постраждалих від стихії районах рятувальники і місцева влада роблять обхід помешкань.

Як зазначається, наразі залишаються знеструмленими 32 населених пункта у Полтавській області.

Нагадаємо, у вівторок, 21 червня, Закарпаттям пройшла потужна злива з градом розміром із куряче яйце. Подекуди діаметр льодяних куль сягав 5 сантиметрів. Град ламав людям кінцівки і трощив помешкання. До того ж негода завалила десятки дерев, які заблокували рух транспорту.

Буревій і град наробили лиха на Полтавщині

Буревій і град наробили лиха на Полтавщині

Повʼязані теми:

Наступна публікація