Гужва, який втік з України, поскаржився на погрози фізичної розправи

Гужва, який втік з України, поскаржився на погрози фізичної розправи

Фото: УНІАН

Головред "Страна.ua" вирішив просити політичного притулку в Австрії.

Головний редактор інтернет-видання "Страна.ua" Ігор Гужва, якого підозрюють у вимаганні, заявив, що виїхав з України через погрози фізичної розправи.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 України".

Підозрюваний у вимаганні хабаря редактор "Страна.ua" попросив політичного притулку в Австрії

Підозрюваний у вимаганні хабаря редактор "Страна.ua" попросив політичного притулку в Австрії

"Мені надходили погрози, в тому числі погрози фізичної розправи. В такій ситуації, не маючи надії на справедливий суд і цілком обґрунтовані побоювання в тому, що вся державна машина працює і буде продовжувати працювати на те, щоб посадити мене у в'язницю, а керовані владою угруповання спробують мене вбити. Я прийняв рішення попросити політичного притулку в Австрії", - сказав він.

Гужва стверджує, що перед новим роком на нього напали представники націоналістичної організації "С14".

"Я написав з цього приводу в поліцію і нам було відмовлено в порушенні кримінальної справи", - сказав він. 

Нагадаємо, увечері 22 червня 2017 року головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужву було затримано. За словами генпрокурора Юрія Луценка, Гужва отримав 10 тисяч доларів за те, щоб не публікувати компромат на одного з політиків. За словами Гужви, за місяць до того люди депутата від Радикальної партії Лінька запропонували йому гроші за нерозміщення матеріалів щодо конфлікту Лінько і радника голови МВС Іллі Киви. Гужва запевняє, що відмовився від грошей. Шевченківський районний суд Києва обрав Гужві запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з змогою внести 544 тисячі гривень застави.

31 січня 2018 року стало відомо, що Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку в Австрії

Зазначимо, 2015 року Ігор Гужва був оголошений у розшук за підозрою в навмисному ухилянні від сплати податків на суму близько 18 мільйонів гривень. 1 серпня він прилетів до Києва і одразу пішов до слідчого з заявою, що не мав наміру переховуватись від правоохоронців.

29 липня стало відомо, що Ігор Гужва залишив медіахолдинг "Вєсті Україна", а також склав повноваження головного редактора щоденної газети "Вєсті".

Пізніше уже колишній головний редактор видання "Вести" Ігор Гужва вніс за себе заставу розміром у 1 млн 35 тисяч 300 грн (850 мінімальних зарплат), призначену йому судом 4 серпня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація