Хакери вчинили атаку на особисті акаунти журналістів 1+1 media

Хакери вчинили атаку на особисті акаунти журналістів 1+1 media

З початком телевізійного сезону та виходом нових випусків програми "Гроші", почастішали випадки намагання втручання в роботу співробітників Департаменту журналістських проектів 1+1 mediа сторонніми особами.

Так, сьогодні вночі, на журналістів каналу було вчинено цілеспрямовану та масовану хакерську атаку. Зловмисники намагалися отримати доступ до телефонів, месенджерів та сторінок у соцмережах представників департаменту журналістських розслідувань, зокрема, ведучого програми "Гроші" Олександра Дубінського та керівника Департаменту журналістських проектів Максима Шиленка та інших журналістів.

Зважаючи на характер дій зловмисників, а також враховуючи, що випадки втручання у роботу українських журналістів з початком передвиборчої конкуренції стають все частішими, телеканал розцінює це як реакцію на розслідування про діяльність чиновників найвищого рангу.

Спроби зламу були зафіксовані та попереджені службою безпеки каналу. Надалі компанія ще більше посилить усі необхідні заходи безпеки для захисту інформації співробітників.

Наразі триває розслідування інциденту.

 

Наступна публікація