Харківська ОДА VS обласний Центр екстреної меддопомоги: з аудитом "швидкої" розбиратимуться правоохоронці

Харківська ОДА VS обласний Центр екстреної меддопомоги: з аудитом "швидкої" розбиратимуться правоохоронці

Із 22 виїздів аудиторської служби до структурних підрозділів "швидкої" в Харкові та області, аудиторів жодного разу не допустили до перевірки.

У Харківській області перевірено областний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. В ОДА заявляють про численні порушення з якими будуть розбиратися правоохоронці.

Як повідомив на своєму телеграм-каналі голова Харківської ОДА Олексій Кучер, керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта заборонив допускати працівників ОДА для проведення аудиту. З 22 виїздів аудиторської служби до структурних підрозділів "швидкої" в Харкові та області, аудиторів жодного разу не допустили до перевірки.

Він додав, що адміністрація Центру також проігнорувала усі письмові запити, направлені керівництву Центру для проведення аудиту. Жодних копій документів не надано дотепер.

"Дані, на яких базується висновок, узяті в Департаменті охорони здоров’я Харківської ОДА (установчі документи, штатні розписи, фінансові, бюджетні документи, звітність, паспорти бюджетних програм та звіти про їхнє виконання, аналітичні матеріали тощо), з відкритих джерел (офіційний майданчик електронних закупівель "Prozorro"), отримані безпосередньо від контролюючих органів", — повідомив Кучер.

Він також додав: впевнений, що така позиція керівника "швидкої" пояснюється його бажанням сховати інші порушення.

"Раджу не гратися в кота й мишки. Ми все одно їх знайдемо", — попередив адміністрацію Центру голова ОДА.

У свою чергу керівник Харківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта розповів Суспільному, що жодного аудиту на підприємстві не було.

Керівник комунального підприємства також додав, що дії голови обладміністрації оскаржували через суд, мотивуючи це тим, що голова Харківської ОДА не має повноважень організовувати перевірки. Забашта не зміг уточнити, коли подали позов і до якого суду. Сказав, що цим займаються юристи підприємства. 

Нагадаємо, що у Харківській області медикам швидкої довелося приймати пологи у службовому авто. В результаті на світ з'явився здоровий, доношений хлопчик. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація