Харківські підлітки заради рейтингів відео розтрощили майна на 100 тисяч гривень

Харківські підлітки заради рейтингів відео розтрощили майна на 100 тисяч гривень

Тепер їх розшукує поліція, а самі юнаки готуються компенсувати заподіяну шкоду.

У Харкові підлітки похуліганили на камеру і здійняли ажіотаж у соцмережах. Змонтований ролик миттєво набрав тисячі переглядів, але тепер його авторів розшукує поліція, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під веселу музику група підлітків трощить лавки в парку, катається між вагонами, п'є алкоголь, а потім розносить ущент чиюсь квартиру – це відео за кілька днів набуло шаленої популярності в соцмережах. Попри шквал негативних коментарів, його герої відверто хизувалися своєю поведінкою, але лише доти, доки не з’ясувалося, що їх розшукує поліція. Тоді відео погрому миттєво зникло зі сторінок соцмереж. "Особи цих хлопців уже встановлені, наразі працівниками поліції проводяться заходи щодо їх затримання", - розповів старший інспектор відділу ювенальної превенції ГУНП в Харківській області Костянтин Шеремет.

Ролик, знятий молодими вандалами у Харкові, зацікавив поліцію

Ролик, знятий молодими вандалами у Харкові, зацікавив поліцію

Гармидер хлопці влаштували в квартирі дівчини – прийшли в гості п'яні, вчинили безлад і навіть відмовилися вибачитися. "Він поцупив прикраси моєї сестри, порозбивав мої речі, рибок поцупив, постільна білизна, об котру він гасив недопалки і ходив на неї в туалет", - каже власниця квартири Світлана. Дівчина оцінює завдані їй збитки в 3000 гривень.

А от комунальники запевняють, що заради цього відео герої ролика знищили майна на 100 тисяч. "Збитки сягають близько ста тисяч гривень. Звісно, що будемо звертатися до суду, щоб хлопці відшкодували ці збитки місту", - каже начальник департаменту зв'язків з громадськістю міської ради Юрій Сидоренко. Дірки в бруківці та зламані лавки – такий тепер один зі "знімальних майданчиків" резонансного відео. Свідок подій каже, що все було зроблено лише заради самореклами та грошей.

Знімальна група ТСН знайшла автора відео раніше поліції. Перед камерою журналістів він уже не такий зухвалий. Йому 15, і саме цим він виправдовує свою поведінку. "Це просто була дитяча дурість підліткова. Рейтинг, перегляди, всього цього захотілося", - каже Кирило Соболєв. Тепер хлопець запевняє, що розкаявся і готовий компенсувати всі завдані збитки. "Доведеться нести відповідальність. Я підвезу собі роботу, не хочу, щоби батьки за мене сплачували. Я зробив сам, і сплачувати буду сам", - каже він.

Правоохоронці поки що вбачають у діях підлітків лише адміністративні порушення, але не відкидають і кримінальної відповідальності. Але порушників напевне очікують штрафи та компенсація за знищене та пошкоджене майно.

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація