Харківський патрульний, який поранив чоловіка, під час переслідування травмувався

Харківський патрульний, який поранив чоловіка, під час переслідування травмувався

Патрульного арештували на два місяці.

Суд у обрав запобіжний захід харківському патрульному, який поранив чоловіка, у вигляді двох місяців арешту без права на заставу. Потерпілий перебуває у лікарні. Під час переслідування правоохоронець також отримав травму, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

До суду у Полтаву, де обирали запобіжний захід, підтримати колегу приїхало чимало харківських патрульних.

До залу засідань 27-річного Андрія Бондарця завели під конвоєм і у кайданках. Він трохи шкутильгає на праву ногу. Запевняє, що цю травму отримав під час переслідування порушника, під час якого почав стріляти. Начебто водій авто рушив на нього і переїхав. "Я просто виконував свої службові обов'язки", - каже підозрюваний Андрій Бондарець.

На запитання, чи жалкує він про свій вчинок, патрульний мовчить. У залі суду перебуває його дружина та батьки. "Він не міг вчинити інакше. Він не спеціально, він стріляв по колесах", - каже теща Світлана Мартим'ятова.

Два місяці арешту без права на заставу призначив суд патрульному, який поранив чоловіка у Харкові

Два місяці арешту без права на заставу призначив суд патрульному, який поранив чоловіка у Харкові

За процесом стежитьзаступник очільника патрульної поліції України. Заявляє, що готовий узяти патрульного на поруки. Мовляв, той зразково несе службу вже п'ять років, за цей час нарікань на нього не було. "Подія, яку ми розглядаємо зараз, була пов'язана з виконанням ним своїх службових обов'язків", - каже Олексій Білошицький.

Під час засідання патрульний просив про домащній арешт, бо вагітна дружина. Адвокат апелювава до травми підзахисного. Утім, прокурор наполягав про арешт, бо підозрюваний може впливати на слідство. Суд залишив патрульного під вартою.

У ніч проти 13 лютого патрульний екіпаж приїхав на виклик у спальному районі міста, аби вгамувати п'яну компанію. Дебошири у відповідь на зауваження сіли в машину і почали тікати, а полісмени – за ними. під час переслідуванн транспорного засобу патрульний здійснив три постріли в бік авто. В результаті, пасажир автомобіля отримав два проникаючі поранення в спину та поперек з розривом правої легені. Чоловік опинився у лікарні.
Своєю чергою, патрульного поліцейського затримали. ДБР оголосило про підозру. 

Кореспондентка ТСН Юлія Семененко.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація