Харкову загрожує техногенна катастрофа – на занедбаному складі стався виток аміаку

Харкову загрожує техногенна катастрофа – на занедбаному складі стався виток аміаку

Поряд з небезпечним підприємством знаходяться дитяча лікарня та підприємство з переробки харчових продуктів / Фото: mns.gov.ua

Поряд з небезпечним підприємством знаходиться дитяча лікарня.

У харківському міському управлінні ДСНС попередили про можливу техногенну катастрофу через загрозу витоку понад 1,5 т аміаку на території занедбаного підприємства "Аркадія".

На території складського комплексу вже зазначили високу насиченість повітря аміаком і попередили про ймовірність виникнення техногенної аварії, що може зашкодити життю та здоров'ю населення.

Загалом у технологічних процесах на "Аркадії" використовувалося 1,8 тонн небезпечного газу. Скільки аміаку на території комплексу знаходиться зараз,  достеменно невідомо.

Рятувальники нарікають на те, що територія два роки фактично не охоронялася. Зараз цим займається охоронна фірма, найнята банком ПУМБ, в заставі якого знаходиться майно занедбаного підприємства. 

Представники банку заявили, що 600 тисяч гривень, необхідні для утилізації аміаку, для них неприйнятна сума, і вони готові сплатити її лише частково. 

Слід зазначити, що поряд з небезпечним комплексом знаходяться підприємство з переробки харчових продуктів та дитяча лікарня. 

Точну кількість витоку аміаку має встановити спеціальна комісія. 

Нагадаємо, раніше на заводі "Стирол" стався вибух. Постраждали 22 людини, ще 5 людей загинули в результаті трагедії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація