Хасиди штурмують український кордон з боку Білорусі

На кордон прибув голова ДПСУ.

Голова ДПСУ Сергій Дейнеко у понеділок, 14 вересня, зустрівся з групами іноземних громадян, які намагаються потрапити в Україну з Білорусі попри обмеження в’їзду. В одному з пунктів пропуску Чернігівської області зібралися сотні хасидів.

"Дейнеко зустрівся з представниками іноземців та довів вимоги Постанови КМУ, щодо обмеження в’їзду іноземців", — йдеться у повідомленні пресслужби ДПСУ.

Він зазначив, що кожен іноземний громадянин повинен поважати закони України та правила, які регламентують перетин державного кордону.

Також голова відомства чітко наголосив на недопущенні порушення кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону.

ДПСУ задіяла резерви відомства та організувала взаємодію з підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України.

Ситуація контрольована, повідомляють прикордонники.

Своєю чергою, Белта з посиланням на Держприкордонкомітет Білорусі повідомляє, що на території прикордонних районів перебувають понад 1,5 тис. євреїв-хасидів, які планували потрапити в Україну у зв'язку зі святкуванням 19 вересня Нового року — Рош га-Шана, за єврейським календарем.

Нагадаємо, 10 вересня в Умані хасиди влаштували погром біля могили рабина Нахмана.

Хасиди розтрощили огорожу біля могили цадика Нахмана в Умані

Хасиди розтрощили огорожу біля могили цадика Нахмана в Умані

Повʼязані теми:

Наступна публікація