"Хай батько і їздить". У Рівному сину загиблого АТОвця відмовили у безкоштовному проїзді в маршрутці

"Хай батько і їздить". У Рівному сину загиблого АТОвця відмовили у безкоштовному проїзді в маршрутці

"Хай батько і їздить". У Рівному сину загиблого АТОвця відмовили у безкоштовному проїзді в маршрутці

Водії відбулися профілактичними бесідами.

14-річному сину загиблого героя АТО водій маршрутки у Рівному відмовив у безкоштовному проїзді. І не отримав за це жодного покарання, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

В руках Івана пільгове посвідчення  для безкоштовного проїзду сім'ям героїв АТО. Але маршрутчик везти за ним хлопця не схотів.  

"Я йому показую. Він питає: "що це?" Я кажу: "в мене тато був в АТО". Він говорить: "то хай тато і їздить по цьому посвідченню", - розповідає Іван Мірошник.

Це сталося  на третю річницю похорону батька Івана. В'ячеслав Мірошник помер у військовому шпиталі після Дебальцевського котла.

"Я промовчав, сів, заплатив. Мені було образливо", - зізнається хлопець.

Будь-що доводити водію просто не захотів, каже хлопець. Розповів  лише мамі вдома.  

"Попробувала пояснити, що треба захищати свої права, але бачите - не може. Не може, тому що болить, і він не хоче виставляти свої сльози", - каже матір Любов Шелкович.

"Це обурливо звичайно. Тому що така ситуація в країні. Навпаки людям треба віддавати шану за такий внесок і героїзм. Водій зобов'язаний, незалежно від кількості наявних пільговиків у салоні, безкоштовно перевозити", - запевняє головний спеціаліст Рівненського управління транспорту і зв'язку Дмитро Царук.

Шукати водія за порушення прав дитини  взялися в управлінні транспорту. Однак Іван не запам'ятав ані номер автобуса, ані достеменно самого водія.  Лише, що це був 34-й маршрут.

Зі сподіваннями, що хлопець таки впізнає водія, транспортники зі школярем кілька днів марно моніторили маршрутки. Коло вдалося звузити до кількох водіїв, які того дня і в той час були на маршруті.

Однак провини ніхто з кермувальників  так і не визнав. Відбулися  профілактичними  бесідами. Щоб таких водіїв могли покарати, треба запам'ятати номер автобуса чи бортовий тролейбуса і повідомити їм - радять в управлінні. Іван каже, що надалі відстоюватиме свої права. Бо саме  цього  хотів би його тато.

Кореспондент ТСН Анна Махно 

Повʼязані теми:

Наступна публікація