"Хай подумає про дітей". Політв’язень Клих закликав Сенцова припинити голодування

"Хай подумає про дітей". Політв’язень Клих закликав Сенцова припинити голодування

Фото: Facebook/Антон Наумлюк

Бранець Кремля передав через свою матір листа українському режисеру.

Український політв'язень Станіслав Клих написав листа іншому бранцю Кремля, режисеру Олегу Сенцову, закликавши припинити голодування.

Про це розповіла його мати Тамара Клих після триденного побачення з сином у російській в’язниці, пише "Українська правда".

"Стас Сенцову написав листа. Я його взяла, вишлю і Людмилі Денісовій (українському омбудсмену – прим.ред.) передам на словах його заклик. Сказав: "Мамо, скажи Денисовій, хай передасть, щоб він перестав голодувати. Ми розуміємо, що він за всіх (голодує – прим.ред.), і ми його не засудимо, якщо його звільнять одного, бо в нього двоє дітей, ще й кажуть, що один хворий. Хай подумає про дітей і не голодує", - зазначила жінка.

Олега Сенцова можуть номінувати на Нобелівську премію миру

Олега Сенцова можуть номінувати на Нобелівську премію миру

За словами Клиха, він ще до оголошення Сенцовим голодування писав йому листа і листівку.

"Тюремники самі кажуть, що тюремники тюремникам листи не передають. То попросив через мене переслати", - додала Тамара Клих.

Водночас жінка зауважила, що Станіслав Клих не вірить у своє звільнення.

"Не вірить ні в яке звільнення. Абсолютно. Там по НТВ, у нього є телевізор тепер є, консул привіз, то він дивиться НТВ, показували Станіслава, Балуха, Карпюка і Гриба, що нібито готують якусь дорожню карту щодо обміну, але кого і як будуть міняти невідомо", - резюмувала жінка. 

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Сенцов відмовився просити Путіна помилування. За даними його адвоката, у нього дуже низький пульс, анемія та проблеми із серцем, але від голодування відмовлятися він не збирається. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація