Хімічна кастрація та відкритий реєстр: у Раді надумали жорсткіше карати педофілів

Хімічна кастрація та відкритий реєстр: у Раді надумали жорсткіше карати педофілів

Фото: Getty Images

Новації можуть бути запроваджені в разі їх підтримки належною кількістю депутатів.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо створення реєстру педофілів та хімічну кастрацію в якості покарання за зґвалтування. Після двох гучних злочинів упродовж останнього місяця на Донеччині соціальні працівники проводять рейди по багатодітних родинах і нагадують батькам про необхідність не випускати з поля зору дітей, а якщо ті довго не повертаються з прогулянки – телефонувати в поліцію, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рейди по хатах чиновники Гірника розпочали після трагічної історії, що сталася три тижні тому. Тоді пропала шестирічна Аліна Васютіна, тіло якої знайшли згодом у покинутому будинку. Злочин скоїв чоловік, що жив по сусідству. Його слідство спочатку вважало головним свідком – він був одним з тих, хто бачив Аліну в день, коли вона пропала. І лише після декількох допитів слідчі зрозуміли, це він вбив дитину.

У ВР зареєстрували відповідний законопроект про хімічну кастрацію педофілів

У ВР зареєстрували відповідний законопроект про хімічну кастрацію педофілів

Інша пошукова операція відбувалася в місті Костянтинівка. Там поліція тиждень тому шукала 12-річну дівчинку, котра пішла вечором із подругами на ставок і не повернулася додому. Дитину знайшли вранці – живу та неушкоджену. З'ясувалося, що її схопив і водив із собою всю ніч п'яний раніше судимий чоловік. Мотивів своєї поведінки він пояснити так і не зміг.

Після цих двох історій група депутатів ВР зареєструвала законопроект, який має зробити жорсткішим покарання для педофілів. Зокрема, пропонують імена тих, хто вже скоїв такий злочин, зібрати в єдиному відкритому реєстрі, а самих збоченців, окрім тюремного терміну, карати хімічною кастрацією, аби не допускати рецидивів у майбутньому.

Психоаналітик Олексій Шевцов упевнений, що такі процедури збоченців не зупинять. "Це абсурдно. Людина не може контролювати свої інстинкти. Відповідно, коли в неї дія уколу закінчиться, інстинкт буде знову працювати", - вважає він. Але автори законопроекту кажуть, що іншого методу боротьби з ґвалтівниками дітей вони не знають. "Це компромісний варіант. Придуманий він не в Україні – він придуманий у провідних європейських країнах. Це нормальний процес", - переконує народний депутат Антон Геращенко.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Проблема педофілії
Наступна публікація