Хлопець на Рівненщині власноруч очистив ліс від 7 тонн пляшок і битого скла

Хлопець на Рівненщині власноруч очистив ліс від 7 тонн пляшок і битого скла

Односельці та лісничі здивовані таким вчинком і дякують за прибрані від сміття кілометри.

Понад 7 тонн пляшок та скла самотужки назбирав житель села Мартинівка, що на Рівненщині. Хлопець з ментальними порушеннями ледве чує і не говорить, а відраду та спокій шукає серед дерев, і заразом прибирає із лісу непотріб, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ходити лісом з мішком в руках та збирати чийсь непотріб для Тараса, як розрада. Від незнайомців він тримається осторонь. "Намагається з ними не спілкуватися, бо, певно, думає, що його будуть бити чи сварити. Він намагається сховатися за дерево", - розповідає мама Раїса Стець. Та, попри ці уявні та реальні небезпеки, хлопець далі знову береться за своє – прибирати ліс.

Понад 7 тонн сміття назбирав у лісі хлопець з ментальними порушеннями

Понад 7 тонн сміття назбирав у лісі хлопець з ментальними порушеннями

Про таке хобі найрідніші, мама та сестра, довго не знали – думали, що той просто ходив гуляти серед дерев. Розповісти щось Тарас не міг, мову жестів не знає, бо через розумові порушення з дитинства вивчити її не вдалося. Що він прибрав кілометри лісу, з’ясувалося, коли місцеві натрапили на цілу гору пляшок та скла. "Це вже була така купа скла, я вже не знаю, коли він встиг стільки його наносити", - зізнається сестра Ірина Клімова.

Хто таке наскладав, спершу місцевим було невтямки, лісничий навіть вислуховував претензії, нібито дозволив комусь викинути тонни скла в ліс. "Людям не можна було пояснити, що це місцевий мешканець, який, на жаль, хворіє, оце все сюди зносить", - каже лісничий Смизького лісництва Віталій Бондарчук. Реакція на гору пляшок керівника молодіжної ради Смизької громади Романа Шуршила була такою: "Ого! Навіть ого-го! Хто це зробив? Це зробила якась громада? Це зробила купа людей?"

Об’єднавшись із лісниками та іншими місцевими, небайдужі потроху почали відвозити назбиране Тарасом на склобій – за близько 7 тонн мають вторгувати зо 2 тисячі гривень. Ці гроші віддадуть Тарасу. "Коли їде на машині, не думаючи, викидає ту пляшку з-під пива, з-під солодкої води. А дитина там прибрала", - каже лісничий Віталій Бондарчук. "Зносив він це скло зі всього округу, певно, що в радіусі до 10 кілометрів. Стільки, як він зробив для нашого лісу, ніхто ще стільки не зробив", - каже односелець Ігор Комар. Місцеві пишаються вчинком односельця.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Наступна публікація