Хочете схуднути – запасіться м'ятою. Як приємний аромат сприяє втрачанню ваги

Хочете схуднути – запасіться м'ятою. Як приємний аромат сприяє втрачанню ваги

Фото: pixabay.com

Однак найбільш ефективним такий метод буде в поєднанні з фізичними вправами.

Американські науковці довели, що аромат м'яти допомагає вгамувати апетит.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Дослідники з університету Вілінг провели експеримент, в якому взяли участь понад 3 тисячі охочих схуднути жінок. Їм пропонували вдихати запахи різних ефірних олій та рослин перед кожним прийомом їжі. Дослідження тривало протягом місяця.

Виявилося, що жінки, які вдихали аромат м'яти, щотижня вживали на 1800 калорій менше, ніж зазвичай. Однак їхній раціон був незмінним.

Дослідники впевнені, що для успішного схуднення потрібно нанести на зап'ястя кілька крапель м'ятної олії та вдихати її аромат протягом дня. Утім додають, що найбільш ефективний такий метод схуднення в тому разі, якщо поєднувати його із фізичними вправами.

Нагадаємо, раніше фахівці визначили найкращі дієти: DASH, яка розроблена для боротьби з гіпертонією та нормалізації ваги (необхідно надати перевагу продуктам, які завжди називали корисними - фрукти, овочі, цільні зерна, нежирні білкові та молочні продукти, а уникати необхідно калорійних продуктів й червоного м'яса), а також - середземноморську (вживання достатньої кількості овочів та фруктів, морепродуктів кілька разів на тиждень, сирів та молочних продуктів, червоного вина, оливкової олії, спецій, перевага надається м'ясу птиці).

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація