Хочеться разом з вами будувати історію: Зеленський підтримав проєкт меморіалу у Бабиному Яру

Хочеться разом з вами будувати історію: Зеленський підтримав проєкт меморіалу у Бабиному Яру

Фото: Офіс президента України

Глава держави вважає, що створення меморіалу вкрай важливе для країни.

Президент України Володимир Зеленський поговорив з членами наглядової ради фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" та підтримав їхній проєкт.  Про це він заявив під час відеоконференції.

Зеленський наголосив на важливості вшанування пам’яті жертв Голокосту в Україні та підтримав створення такого меморіалу.

"Багато українців носять високе звання "Праведника народів світу". Це українці, які часто ціною власного життя рятували євреїв у Голокост. Створення меморіалу дуже важливе для нашої країни. В її історії було багато трагічних сторінок. Однак ми маємо пам’ятати про них, розповідати своїм наступним поколінням. Такі моменти повинні бути в історії України. Вони є в наших розповідях, в пам’яті, в книжках. Дуже хочеться, щоб цей проєкт було втілено в життя і ми разом з вами збудували історію", - зазначив він.

Тим часом голова наглядової ради Фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" Натан Щаранський додав, що історія Бабиного Яру важлива не лише для єврейського народу. Адже в цьому місці загинули представники й інших національностей, зокрема українці, білоруси та поляки. "У нас однакові цілі – боротися за свободу і демократію наших народів. Ця ініціатива – не просто пам’ятник, це буде визначний меморіал, де буде і музей, і центр дослідження, що сприятиме підвищенню толерантності в суспільстві та матиме глобальне значення для позиціонування України в світі та міжнародного визнання. Такі інституції у всьому світі створюються у партнерстві з державою за підтримки перших осіб", - зазначив він.

Учасники зустрічі обговорили подальшу взаємодію межах проекту, а також координацію сторін під час підготовки до 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру.

Нагадаємо, раніше міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що державний меморіал "Бабин Яр" планують відкрити наступного року. 

Раніше шоумен Сергій Притула обурився призначенням на запрошення російських олігархів Ґєрмана Хана та Михайла Фрідмана художнім керівником проєкту щодо створення Меморіалу Голокосту у Бабиному Яру скандального російського режисера Іллі Хржановського. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація