Хід замість військового параду та Марш захисників. Як у Києві святкували День Незалежності

Хід замість військового параду та Марш захисників. Як у Києві святкували День Незалежності

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Офіційні заходи розпочалися ще вранці.

В Україні святкують 28 річницю незалежності. Цьогоріч у столиці програма заходів відрізнялася від звичної з минулих святкувань.

Урочистості на головній площі країни, Майдані Незалежності, розпочалися о 9:30 з "Ходу Гідності" та виконання Тіною Кароль державного Гімну. Після цього була вітальна промова від президента України Володимира Зеленсько, в якій він насамперед згадав про воїнів на Донбасі та повідомив, що 29 серпня в Україні відзначатимуть День пам'яті захисників.

Також під час офіційної церемонії на Майдані відбулося  вручення державних нагород. Тоді "Хід гідності" завершився. А в цей час біля червоного корпусу університету Шевченка сформувалася колона учасників іншого заходу - "Маршу захисників". Цей марш організували ветеранські та волонтерські організації, а також сім'ї загиблих захисників. Він розпочався об 11:30.

Понад 15 тисяч людей пройшли від парку Шевченка на Майдан Незалежності, де  хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих захисників України і борців за незалежність, а також виконали гімн.

Нагадаємо, що у середмісті 24 серпня блокують майже всі вулиці - від Богдана Хмельницького до Європейської площі, від Хрещатика до Володимирської.

У суботу до урочистих подій на вхід та вихід закрили станцію метро "Майдан Незалежності", вона працює лише для пересадок.

Святкові заходи в центрі Києва розпочалися о 9:30 "Ходом Гідності". Пряму трансляцію можна було переглянути на телеканалі "1+1". А вже о 8:50 стартував спецвипуск ТСН до Дня Незалежності. Про всі основні події святкового дня читайте та дивіться на сайті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація