Холодницький розповів подробиці спроби дати йому хабар у 300 тисяч доларів

Холодницький розповів подробиці спроби дати йому хабар у 300 тисяч доларів

"Суддя чомусь вирішив, що зі мною можна домовитися", - сказав голова САП.

Голова Спеціальної антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький розповів, що двоє суддів з Дніпра намагалися дати йому хабар у 300 тисяч доларів, щоб кримінальне провадження проти них було закрито.

"Не знаю чому, але голова суду вирішив, що можна прийти до мене на прийом, поговорити, які він казав, "як нормальні люди", домовитися і провадження буде закрито", - розповів Холодницький в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Холодницький розкрив деталі затримання суддів, які намагались його підкупити

Холодницький розкрив деталі затримання суддів, які намагались його підкупити

Під час передачі першої частини хабара – 50 тисяч доларів – судді були затримані співробітниками Служби безпеки України. Сам Холодницький грошей не торкався.

"Було розкриття сумки, особа, яка принесла гроші, перераховувала їх. Я їх не торкався. Коли особа перерахувала ці кошти і поклала їх на стіл, відбулося затримання", - сказав він.

Зараз затримані судді перебувають у слідчому ізоляторі. Назар Холодницький є свідком у цій справі.

Нагадаємо, 19 квітня оперативники СБУ затримали суддів-хабарників під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі однієї тисячі доларів. За вплив на працівників прокуратури, перекваліфікацію кримінального провадження та винесення постанови про його закриття за строками давності "служителі Феміди" вимагали у обвинувачуваного у хабарництві 30 тисяч доларів США. 

21 квітня Солом'янський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід. Заступниці голови дніпровського суду призначено цілодобовий домашній арешт, а її співучаснику – судді того ж суду – нічний домашній арешт (з 22:00 до 6:00). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація