"Хортиця" почала випуск продукції на спирті нового покоління "Пшенична сльоза" Новини компаній

"Хортиця" почала випуск продукції на спирті нового покоління "Пшенична сльоза"

Розлив продукції на спирті «Пшенична сльоза» стартував на початку листопада / Фото: globalspirits.com.ua

Основна перевага спирту "Пшенична сльоза" – максимальна чистота.

Держпідприємство "Укрспирт" уклало ексклюзивний контракт з ЛГЗ "Хортиця" на поставку спирту нового покоління "Пшенична сльоза". Згідно стандартам якості, він вважається найкращим з чотирьох існуючих видів спирту. Розлив продукції на спирті "Пшенична сльоза" стартував на початку листопада.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, в Україні винайдений спирт нового покоління "Пшенична сльоза", визнаний кращим у світі. Це єдиний спирт, який виробляється виключно з хлібного зерна на основі пшениці. На думку експертів галузі та фахівців "Укрспирту", він має відмінні смакові характеристики, не викликає похмілля і за чистотою значно перевершує закордонні стандарти. За інформацією джерел на алкогольному ринку, винаходом українських розробників вже зацікавився європейський виробник алкоголю. В Україні ексклюзивний контракт на закупівлю спирту "Пшенична сльоза" отримав лікеро-горілчаний завод "Хортиця".

Експерти підкреслюють, що спирт "Пшенична сльоза" – не масовий, а скоріше нішевий продукт. Причина тому – висока вартість сировини (а це добірна пшениця) і жорсткі вимоги до технічного оснащення підприємств. Лише поодинокі заводи технологічно готові виробляти і використовувати цей спирт. Сьогодні весь обсяг спирту "Пшенична сльоза", що випускається, закуповується ЛГЗ "Хортиця" для виробництва всієї лінійки горілчаної продукції під однойменним брендом – зазначають в "Укрспирті".

Основна перевага спирту "Пшенична сльоза" – його максимальна частота. Вченим вдалося значно знизити в ньому вміст таких мікродомішок як альдегіди, метанол, ефіри, сивушні масла. Завдяки цьому горілка на основі спирту "Пшенична сльоза" має поліпшені смакові характеристики, а після її вживання немає похмілля. "Численні лабораторні дослідження показали, що в горілці на основі спирту "Пшенична сльоза" істотно менше метанолу і альдегідів, ніж у горілці на спирті "Люкс". Саме ці мікродомішки викликають головний біль та похмільний синдром", – пояснює директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець. Примітно, що горілка на спирті "Пшенична сльоза" перевершує за чистотою інші міцні напої. Від усіх інших горілок на ринку вона відрізняється чистим округленим ароматом і м'яким смаком – підкреслюють експерти.

 

Надмірне вживання алкоголю шкідливе для Вашого здоров'я!

Наступна публікація