Хотів приховати можливі порушення під час зважування: водій вантажівки висипав щебінь на дорозі

Хотів приховати можливі порушення під час зважування: водій вантажівки висипав щебінь на дорозі

Фото: Владислав Криклій/Telegram

Водію загрожує адміністративна відповідальність.

Водій вантажівки, що перевозив щебінь, висипав його прямо посеред дороги, щоб уникнути будь-якої відповідальності за можливе перевищення під час зважування на пункті габаритно-вагового контролю. Подія трапилася сьогодні, 6 липня, на автошляху Н-24 Благовіщенське - Миколаїв.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram.

"Безпрецедентний випадок трапився сьогодні на автошляху Н-24 Благовіщенське - Миколаїв. Водій вантажівки MAN, який перевозив щебінь, відмовився пройти зважування на найближчому пункті габаритно-вагового контролю і почав вивантажувати його прямо посеред дороги, щоб уникнути будь-якої відповідальності за можливі порушення", - йдеться у повідомленні.

Згідно з товарно-транспортною накладною, виданою ТОВ "Бетонні покриття та технології", щебінь прямував до ТОВ "Техтранс" і призначався для будівництва автодороги Н-11.

"За відмову зупинитись для проходження ГВК зараз законодавством передбачена адміністративна відповідальність для водіїв. Крім цього, у законопроєкті №3743, що зареєстрований у Верховній Раді, за відмову від проходження ГВК передбачатиметься штраф у розмірі трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян", - додав Криклій.

 

Нагадаємо, 23 червня Президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників щодо штрафів за перевантажені фури. Голова держави зняв відповідний відеоролик, де назвав їх "засранцями". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація