Хотів розіграти одного, а прийшли сотні: пранкер розповів ТСН, як організував фейкові мітинги

Хотів розіграти одного, а прийшли сотні: пранкер розповів ТСН, як організував фейкові мітинги

Фото: 048.ua

Масштабний розіграш відбувся у Одесі та Києві.

Кликали спершу підтримати кандидата у президенти, а потім - пом'янути. У Києві та Одесі пранкери розіграли сотні людей. Їм пообіцяли чималі гроші за підтримку на виборах незнайомої і, як потім з'ясувалося, неіснуючої людини. Журналісти ТСН влаштували експеримент і побували у натовпі серед мітингувальників, а опісля поспілкувалися із самим пранкером.

Сотні людей на київському Андріївському узвозі скандують прізвище Філатов. Але мер Дніпра тут ні до чого, адже мітингарі впевнені: підтримують кандидата у президенти Сергія Філатова.

Голос за кадром відео з масштабним розіграшом належить пранкеру Олексію Уткіну. Він розповідає ТСН: спершу  хотів пожартувати над одним з підписників, але коли на мітинг за гроші згодились прийти кілька людей – разом із другом вирішили зробити масштабний розіграш. Не лише у Києві, а й в Одесі.

"Ми очікували, що прийде людей 20. Ми ніяк не думали, що у Києві прийде більше 200 людей", - зізнається жартівник.

Передвиборчий пранк: у Києві та Одесі відбулися мітинги за кандидата, якого не існує

Передвиборчий пранк: у Києві та Одесі відбулися мітинги за кандидата, якого не існує

Оголошення пранкери розмістили у мережі. За тригодинний мітинг обіцяли по тисячі гривень, і ще додатково по 70 за кожного друга. Охочих заробити на дурняк виявилось сотні людей.

Поки мітингарі на Андріївському узвозі скандували за кандидата, якого не існує, пранкери стежили за ними за допомогою камери спостереження.

Галина – одна з тих, хто був у юрбі, але заради експерименту. Студентка медіашколи 1+1, стажерка ТСН. Підозріле оголошення  побачила у Мережі і вирішила перевірити, що то за мітинг. Усе знімала на мобільний.

"Просто мирна масовка. За 700 гривень. Було повно студентів. По 18-20 років. Треба стояти за якогось Філатова", - розповідає Галина.

Одесити  на мітинг прийшли цілими родинами. Їх благають трохи почекати  - політик от-от приїде. Киян, які стоять на морозі, просять проскандувати за неіснуючого кандидата.

Потім дзвонять від імені журналістів і розпитують про кандидата. Мітингарі, навіть не тямлячи, хто такий Сергій Філатов, і чи існує він узагалі, впевнено відповідають – кандидат чудовий.

Після години простою так і не дочекавшись ані політика, ані  обіцяних грошей мітингарі розходяться. Дехто починає відчувати каверзу.

Пранкер зізнається: не очікував, що виборцями так легко маніпулювати, і змусити  піти на мітинг за будь-якого кандидата, аби платили гроші.

"На скільки б не була абсурдна ситуація, люди готові за цю тисячу гривень ковтнути і стояти далі", - каже Уткін.

Тим, хто збирався прийти на другий день мітингу, напередодні ввечері надійшло повідомлення - кандидат у президенти Сергій Філатов впав у каналізаційний люк і трагічно загинув. Замість мітингу - поминки.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація