Храму на Донбасі бізнесмен подарував мощі 30-ти найшанованіших святих

Храму на Донбасі бізнесмен подарував мощі 30-ти найшанованіших святих

Тепер у храмі можна прикластися до мощей Іоанна Хрестителя, Миколи Чудотворця та Георгія Побідоносця

Місцевий благодійник побажав не називати своє ім'я.

Мощі 30 найшанованіших християнських святих і чудотворців з'явилися в храмі Святого Духа, розташованому в самому центрі Слов'янська Донецької області. На дерев'яному круглому мощевичку розташовані мощі Миколи Чудотворця, Пантелеймона Цілителя, Георгія Побідоносця, блаженної Матрони Московської, Кипріана та Юстинії та багато інших. А в самому центрі розміщені священні останки Іоанна Хрестителя, пише "Сегодня".

Як розповів Роман Литвинюк, настоятель храму Святого Духа, святиню церква отримала минулої п'ятниці, 25 січня.

"Нам її передав місцевий благодійник, який не хоче називати своє ім'я. Можу тільки сказати, що він займається бізнесом. Такий дар - для храму найбільша благодать", - каже отець Роман.

У мощевичка була ціла передісторія. Спочатку скромний меценат зробив її на замовлення з дерева і приніс батькові Роману. А коли батюшка схвалив роботу, благодійник відправився за святинями. Частинки плоті святих він збирав зі всього світу: так, мощі Миколи Угодника зберігаються в крипті собору в місті Барі (Італія), мощі Пантелеймона Цілителя - в Греції, а Матрони Московської - у Москві, і т.д.

Так що тепер парафіяни зможуть прийти і вклонитися всім найвідомішим християнським святим. Наприклад, Іоанн Христитель є найбільш шанованим в православ'ї після Богородиці святим. У молитвах до нього звертаються з будь-якими проханнями, особливо з молитвою про позбавлення від нечистої сили. А народний святий Миколай Угодник вважається покровителем моряків і подорожуючих, а також оберігає школярів та маленьких дітей. Святому Миколаю моляться про напоумлення своїх дітей, які потрапили в погану компанію, і гірше того - пристрасть до наркотиків. До блаженної Матрони Московської приходять за сімейними порадами, а також коли просять про вагітність.

Повʼязані теми:

Наступна публікація