Художник Марчук оцінив сотню зниклих картин у 10 млн доларів

Художник Марчук оцінив сотню зниклих картин у 10 млн доларів

Фото: УНІАН

Митець каже, що експонатів вистачить на цілий музей.

Майже півроку український художник бачив свої картини лише в каталозі, а справжнє їх місцеперебування для нього залишалося загадкою. Твори мистецтва він віддав своєму агентові, який переконав його в можливості організувати виставку в одному з провідних музеїв Іспанії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я кажу: в "Прадо" так не роблять виставки, там роками треба в черзі стояти. А він каже: там при "Прадо" є територія, де роблять періодичні виставки. Говорилося про дати: вересень, потім жовтень, потім листопад. Відома людина, занана. Ігор Дідковський", - розповів Марчук. Зниклі полотна автор, якого визнали одним зі ста геніїв сучасності, оцінив у 10 млн доларів. Із моменту їх зникнення 80-річний художник через нерви не може працювати. "Робив, робив, робив – і не зміг закінчити. Я непрацездатний", - зізнається митець.

Після розголосу Дідковський вивантажив 60 картин Марчука в Києві та показав копію довіреності, підписану самим художником. Зізнається, що полотна з країни навіть не вивозив, бо лише оформлював – і вже не вивезе, хоч і має домовленості за кордоном. І поїхав іще за 41 картиною. Марчук тепер планує замість Іспанії виставку в Туреччині. Тим часом в Україні слідство розбиратиметься, що ж насправді сталося між художником і його агентом.

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

Детективна історія зникнення картин відомого художника Марчука

Детективна історія зникнення картин відомого художника Марчука

Повʼязані теми:

Наступна публікація